طرز تهیه 12 مدل ته چین رستورانی و قالبی

به گزارش شاتر عکاسی، ته چین یکی از محبوب ترین است که بر پایه برنج و به شکل های مختلف تهیه می گردد. تنوع پخت این غذای لذیذ آن را تبدیل به پای ثابت یا مهمانی و دورهمی نموده است. در طرز تهیه انواع ته چین می توانید بنا به ذائقه و سلیقه خود از مواد اولیه متنوعی بهره ببرید و این را با مرغ، با گوشت، با سبزیجات و صیفی جات مختلف مانند بادمجان، گوجه فرنگی، اسفناج یا به صورت ساده و قالبی تهیه کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه انواع ته چین های ایرانی خواهیم پرداخت.

طرز تهیه 12 مدل ته چین رستورانی و قالبی

فهرست انواع ته چین مجلسی و ساده

انواع ته چین با مرغ و گوشت و ته چین گیاهی و بدون گوشت با صیفی و سبزیجاتی مثل گوجه فرنگی، اسفناج و بادمجان را به راحتی و با رعایت چند نکته ساده می توانید در خانه تهیه کنید ضمن آنکه این غذای مجلسی به زمان پخت زیادی احتیاج ندارد. بعلاوه درست کردن ته چین در فر و در قابلمه امکان پذیر است و اگر نکات پخت اصولی ته چین رستورانی را رعایت کنید در نهایت یک ته چین قالبی و مجلسی خواهید داشت.

برای تهیه انواع ته چین مرغ، ته چین گوشت، ته چین مرغ و بادمجان و … ضروری است از مواد اولیه با کیفیت و تازه بهره ببرید. مواد مورد استفاده در تهیه چین های مختلف شامل برنج، بادمجان، لوبیا سبز، ماست، تخم مرغ، روغن سرخ کردنی، زرشک، کره، گوشت گوسفند، گوشت گاو و گوساله، گوشت چرخ نموده، گلاب، گوشت مرغ، انواع چاشنی و ادویه ها مثل زردچوبه، نمک و فلفل سیاه و زعفران و بعضی اقلام دیگر احتیاج دارید. برای خرید تمامی این مواد می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

ته چین مرغ مجلسی و قالبی

ته چین مرغ از انواع ته چین مجلسی است که با برنج و مرغ تهیه و در فر یا قابلمه آماده می شود. برای تهیه این ته چین مجلسی و قالبی مانند طرز تهیه سایر انواع ته چین باید برنج را کاملا بخیسانید و سپس مایه ته چین را با ماست و تخم مرغ و زعفران آماده کنید.

بعد از خیساندن برنج سینه مرغ را بپزید. یک پیاز را به صورت نگینی یا خلالی در یک قابلمه خرد کنید و در کمی کره یا روغن تفت دهید. بعد از این که پیازها کمی نرم شدند، سینه مرغ را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، به اندازه نوک قاشق دارچین و پودر ادویه کاری را به آن اضافه کنید.

بعد از 2 دقیقه که خامی ادویه ها گرفته شد، آب ترجیحا داغ به آن اضافه کنید، به اندازه ای که روی مرغ را بپوشاند. درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد با هم بپزند. برای اینکه بوی زهم مرغ بیشتر گرفته شود، می توانید یک هویج، یک ساقه کرفس و نصف فلفل دلمه ای هم در آب مرغ بریزید. 30 تا 40 دقیقه صبر کنید تا مرغ کاملا بپزد و به خوبی نرم شود.

در همین حین که مرغ در حال پخت است قابلمه را روی حرارت بگذارید و برنج را که از قبل خیسانده اید آبکش کنید و به همراه مقداری نمک و کمی روغن و آب داخل قابلمه بریزید. حرارت را زیاد کنید. اجازه دهید آب، جوش بیاید و آغاز به قل زدن کند. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج کمی نرم شود و بعد آن را آبکش کنید.

سینه مرغ را که پخته و از حرارت افتاده است، از آب مرغ جدا و ریش ریش کنید. یک تابه روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری کره در آن بریزید. بعد از اینکه گرم شد، مرغ را در آن تفت دهید. بقیه دارچین، پودر کاری، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا طعم خامی ادویه ها گرفته شود. مرغ های ریش ریش شده را از تابه بیرون بیاورید و در یک ظرف بگذارید.

زرشک ها را از قبل بشویید و آبکش کنید. در تابه مقداری کره بریزید بعد از گرم شدن، شکر و زرشک را به آن اضافه کنید. حواستان باشد که زرشک نسوزد. کمی که زرشک تغییر رنگ داد و شکر ذوب شد، حرارت را خاموش کنید.

در ادامه سفیده و زرده 2 تخم مرغ را جدا کنید. زرده ها را در یک ظرف مناسب بریزید و گلاب و زعفران دم نموده غلیظ را اضافه کنید. آغاز به هم زدن مواد با هم کنید. زعفران و گلاب بوی زهم تخم مرغ را می گیرند. سپس ماست را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید. باید کاملا مواد یکدست و رقیق شوند.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

ته چین لوبیا پلو

ته چین لوبیا پلو در اصل همان لوبیا پلو با مرغ است که به صورت ته چین قالبی با مرغ و لوبیا سبز تهیه می شود. این غذا را که از انواع ته چین محسوب می شود البته می توانید با لوبیا سبز و گوشت تکه ای، گوشت چرخ نموده، بوقلمون، کوفته قلقلی و … نیز طبخ کنید.

ابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب نمک ولرم بخیسانید. لوبیا سبزها را بشویید و سر و ته آنها را با چاقوی تیز جدا کنید. لوبیاها را در قطعات 2 تا 3 سانتی متری خرد کنید و کنار بگذارید. در یک قابلمه مقداری آب بریزید و لوبیا سبزها را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید لوبیاها بپزند.

می توانید لوبیاها را بخارپز کنید. وقتی لوبیاها پختند، آنها را در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود. اگر لوبیا سبز تازه ندارید از لوبیا سبز منجمد بهره ببرید. صبر کنید یخ لوبیاها آب شود.

برای پخت مرغ، باید پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. در یک قابلمه پیاز خرد شده و کمی روغن بریزید. پیازها را تفت دهید تا طلایی شوند. در این فاصله مرغ را به صورت نوارهای باریک خرد کنید. مرغ ها را در تابه بریزید و تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. سپس زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر زیره و نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا مرغ ها طعم بگیرند.

بعد از اینکه مرغ ها تفت خوردند، لوبیا سبزهای پخته شده را اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا به طور یکدست با هم مخلوط شوند. شعله زیر تابه را کم کنید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مرغ ها به مدت 15 تا 20 دقیقه با لوبیا سبزها، به آرامی و با بخار داخل تابه، بپزند.

در یک کاسه، زرده های تخم مرغ را بریزید و با قاشق هم بزنید تا از هم باز شود (اگر می خواهید بوی زهم تخم مرغ در غذا کمتر شود بهتر است آن را با قاشق به هم بزنید نه چنگال). سپس ماست چکیده را اضافه کنید و با تخم مرغ ها هم بزنید.

زعفران دم نموده و گلاب را هم اضافه کنید و دوباره مواد را با هم ترکیب کنید. این مخلوط را در یخچال بگذارید. در این فاصله، یک تابه را با کمی روغن روی حرارت بگذارید و زرشک های شسته و آبکش شده را برای 30 ثانیه در آن تفت دهید.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

ته چین فیروزکوهی

ته چین فیروزکوهی یک مدل ته چین گوشت خوشمزه است که اصالت آن متعلق به فیروزکوه و دماوند است. برای تهیه این ته چین از روش های مختلفی استفاده می شود. برای تهیه ته چین فیروزکوهی می توانید از ترکیب لبو و آلو و قیسی به همراه گوشت گوسفندی بهره ببرید. طعم این ته چین بسیار لذیذ و فرق دارد.

در ابتدا برنج را برای نیم ساعت تا 1 ساعت در آب و نمک بخیسانید. سپس آن را در آب جوش بریزید و بعد از این که دانه های برنج قد کشید و یک ترک روی آن افتاد آبکش کنید.

در ادامه باید گوشت گوسفندی را خرد کنید و با مقداری زردچوبه، فلفل سیاه، زیره سیاه و مقداری آب بپزید. 2 ساعت برای پختن گوشت زمان ضروری است. در 15 دقیقه پایانی پخت نمک را به گوشت اضافه کنید.

بعد از اینکه گوشت پخت، باید در قابلمه مورد نظرتان مقداری روغن بریزید. سیب زمینی را به صوت ورقه ای خرد کنید و کف قابلمه قرار دهید.

کمی زعفران دم نموده غلیظ و نمک به آن اضافه کنید. در ادامه برنج آبکش شده را با زیره ترکیب کنید و همراه با گوشت های پخته شده در قابلمه بریزید. مقداری زعفران و کره به برنج اضافه کنید.

حالا لبوی پخته شده را به صورت ورقه ای خرد کنید و همراه با قیسی و آلو روی برنج قرار دهید. درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید برنج برای 1 ساعت با حرارت ملایم بپزد و دم بکشد.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

ته چین لبو

ته چین لبو یکی از خوشرنگ و لعاب ترین انواع ته چین قالبی است که علاوه بر ظاهر جذابی که دارد، بسیار خوشمزه است. برای تهیه این غذای ایرانی که از انواع ته چین مجلسی محسوب می شود هم می توانید از گوشت قرمز و هم از تکه های مرغ بهره ببرید.

برای تهیه این تهچین با لبو، ابتدا باید برنج را بشویید و آن را برای حدود 2 ساعت در آب و مقداری نمک بخیسانید. سپس پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد پیازها را در روغن سرخ کنید. به طور کلی هر چقدر پیاز داغ ته چین لبو بیشتر باشد، مزه غذای شما لذیذتر می شود.

سپس مقداری کره در ماهیتابه بریزید. فیله های مرغ را در کره سرخ کنید. مقداری فلفل سیاه، نمک و زعفران دم نموده به مرغ ها بزنید و مرغ ها را خوب تفت دهید. سپس فیله های مرغ سرخ شده را ریش ریش کنید یا درسته نگه دارید.

بعد از آن به سراغ برنج بروید. برای آبکش کردن برنج باید یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و مقداری نمک به آن اضافه کنید. صبر کنید تا آب بجوشد و بعد برنج ها را اضافه کنید. حدود 10 تا 15 دقیقه صبر کنید و بعد برنج ها را آبکش کنید برای تهیه ته چین لبو بهتر است برنج را کمی زنده تر آبکش کنید.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

ته چین گرمساری

ته چین گرمساری از جمله مشهورترین غذاهای استان سمنان و البته از جمله مشهورترین پیشنهادهای سرآشپز در منوی برترین رستوران های گرمسار و سمنان است. این ته چین مشهورترین غذای نذری سمنانی ها و گرمساری ها هم هست.

برای تهیه ته چین گوشت گرمساری، ابتدا باید گوشت را به عنوان لایه میانی ته چین بپزید. در این فاصله برنج را هم آبکش کنید. وقتی همه مواد آماده شدند، لایه میانی را تهیه کنید. تفاوت این ته چین با سایر انواع ته چین این است که ته چین گرمساری ماست ندارد. برای آموزش نحوه پخت ته چین گوشت به روش گرمساری برای نذری یا غذای مهمانی دستورالعمل زیر را انجام دهید.

در اولین مرحله از طرز تهیه ته چین گوشت بدون ماست برای مزه دار کردن گوشت بهتر است ابتدا آن را به صورت ورقه های نازک برش بزنید و تقسیم کنید و در ادویه پلویی مخصوص ته چین گوشت گرمساری ساده به علاوه مقداری فلفل سیاه و قرمز، پودر پیاز، پودر پاپریکا و دو عدد پیاز نگینی خرد شده بزرگ بخوابانید.

کمی گوشت را با دست در این مواد بچرخانید تا تمام قسمت ها آغشته شوند. مدت زمان لازم برای مرینیت یا مزه دار کردن گوشت ته چین بهتر است از یک شب تا صبح باشد.

برنج و کشمش را هم به صورت جداگانه خیس کنید. مدت زمان خیس خوردن برنج بستگی دارد به نوع برنج شما و تجربه قبلی که از پختن برنج مورد نظرتان دارید. کشمش هم 1 ساعت خیس بخورد کافی است.

در یک قابلمه مناسب آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بپزید. برنج را کمی دان بردارید یعنی همین که دانه برنج دو ترک برداشت کافی است. برنج را آبکش کنید و کف قابلمه مقداری روغن بریزید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

ته چین گوشت

ته چین گوشت یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که به خاطر طعم لذیذ و ظاهر جذابش، جزو غذاهای مجلسی ایرانی با گوشت به شمار میرود. انواع ته چین با گوشت را می توانید به راحتی در فر یا قابلمه درست کنید.

برنج را دو بار بشویید و روی آن آب ولرم بریزید. بهتر است از برنج ایرانی بهره ببرید که عطر بیشتر و طعم بهتری دارد. بعلاوه اندازه چسبندگی برنج های ایرانی بیشتر بوده و برای تهیه ته چین مناسب تر هستند. در حدی آب بریزید که روی برنج را بپوشاند (3 الی 4 سانتی متر روی برنج) سپس یک قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید و اجازه دهید برنج خیس بخورد.

پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. با مقداری روغن، پیازها را در یک قابلمه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید تا کمی تفت بخورند و طعم خامی آنها گرفته شود. سپس گوشت گوسفندی تکه تکه شده را به پیازها اضافه کنید.

وقتی گوشت کمی تفت خورد و رنگ آن تغییر کرد، به اندازه 2 لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. وقتی آب آغاز به قل خوردن کرد، حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. به مدت 2 ساعت صبر کنید تا گوشت بپزد. می توانید از زودپز بهره ببرید تا گوشت زودتر بپزد. در 10 دقیقه آخر، نمک را هم به گوشت اضافه کنید و بعد شعله را خاموش کنید.

بعد از اینکه گوشت کاملا پخت و نرم شد، اگر آب گوشت اضافه آمده، اجازه دهید، آب به خورد گوشت برود. سپس تکه های گوشت را دوباره با کمی روغن تفت دهید. رب گوجه فرنگی، پودر دارچین و زعفران دم نموده را به مواد گوشت اضافه کنید و صبر کنید تا رب گوجه کاملا سرخ شود. سپس شعله را خاموش کنید.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

ته چین آلبالو

ته چین آلبالو یک غذای ایرانی خوش رنگ و لعاب و جزو انواع ته چین مجلسی و رستورانی است. برای طرز تهیه ته چین آلبالو مجلسی و خوشمزه هم می توانید از گوشت بهره ببرید و هم مرغ؛ به هر حال طعم این غذا با مرغ و برنج یا حتی با گوشت و برنج بسیار لذیذ خواهد بود. این غذای لذیذ را به شکل ته چین قالبی نیز می توانید سرو کنید.

برای درست کردن این ته چین ساده و خوشمزه در ابتدا باید مرغ ها را به تکه های کوچک برش دهید. سپس آن ها را در یک ظرف بریزید و مقداری آب لیموترش تازه، فلفل سیاه، نمک و پودر سیر به آن اضافه کنید. مرغ ها را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید برای نیم ساعت مزه دار شوند.

در این فرصت تا مرغ ها مزه دار شوند، باید آلبالوها را بشویید و هسته آن ها را با یکی از روش های هسته گیری آلبالو با سیخ چوبی یا نی شیشه ای خارج کنید. آلبالوها را در یک قابلمه بریزید و شکر را اضافه کنید.

قابلمه را با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید تا آلبالو آب بیندازد و بجوشد. سپس آلبالوها را آبکش کنید و آب آن را نیز جداگانه در ظرف بریزید تا بعداً برای تهیه شربت آلبالو و یا رنگ دادن به برنج آلبالو پلو بهره ببرید.

بعد از این که مرغ ها مزه دار شدند، باید در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و مرغ ها را در روغن سرخ کنید تا رنگ آن ها طلایی شود.

برای این که برنج شما خوب پخته شود و قد بکشد، باید آن را برای یک ساعت در آب و نمک بخیسانید. سپس یک قابلمه آب روی گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. برنج را به آب جوش اضافه کنید و بعد از این که برنج نیم پز شد و قد کشید، آن را آبکش کنید.

برای درست کردن مواد تهچین آلبالو باید زرده های تخم مرغ را در یک کاسه بریزید و همراه با روغن خوب بزنید. حالا ماست چکیده و زعفران دم نموده را اضافه کنید و مواد را با همزن دستی مخلوط کنید.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

ته چین آلو اسفناج

ته چین آلو اسفناج به خاطر طعم لذیذ و ظاهر هوس انگیز و ارزش غذایی بالایی که دارد، بسیار پرطرفدار است. شما می توانید در طرز تهیه ته چین آلو اسفناج هم از مرغ و گوشت بهره ببرید. اگر از گوشت یا مرغ در تهیه این غذا استفاده نکنید می توانید آن را به عنوان یک ته چین گیاهی تهیه و سرو کنید.

برای درست کردن این ته چین، در ابتدا برنج را بشویید و چند دور آبکشی کنید. سپس برنج را در ظرف آب و مقداری نمک بگذارید تا برای چند ساعت در آب خیسانده شود.

بعد از خیساندن برنج، باید آلوها را بشویید و در صورت تمایل هسته آن ها را جدا کنید. برای این که آلوها کمی نرم شوند، باید آن ها را در آب قرار دهید. می توانید برای ملس شدن طعم آلو اسفناج از ترکیب قیسی در کنار آلوها بهره ببرید.

سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و مرغ ها را در روغن سرخ کنید. کمی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران آب شده به مرغ ها اضافه کنید. بعد از مزه دار کردن مرغ ها یک عدد پیاز را به صورت خلالی درشت خرد کنید و به مرغ ها اضافه کنید.

به اندازه نصف لیوان آب در ماهیتابه بریزید و بعد از اضافه کردن برگ بو درب ماهیتابه را روی آن قرار دهید تا با حرارت ملایم بپزد. پخت مرغ به این روش حدود 1 ساعت طول می کشد.

بعد از این که مرغ ها پختند، باید صبر کنید تا کمی خنک شوند. سپس استخوان های مرغ را جدا کنید و آن را به هر شکلی که دوست دارید خرد کنید.

یک عدد پیاز به جای مانده را به صورت نگینی ریز خرد کنید و آن را در کمی روغن سرخ کنید تا سبک شود. سپس سیرها را خرد یا رنده کنید و به پیازها اضافه کنید. اجازه دهید عطر سیر خارج شود و کمی سرخ شود.

بعد از این که سیر و پیاز سرخ شدند، باید اسفناج های شسته شده و خرد شده را به ماهیتابه اضافه کنید. تفت دادن اسفناج ها تنها باید به اندازه ای باشد که آب اضافه آن کشیده شود. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید. حالا تخم مرغ و ماست را برای آماده کردن مایه ته چین هم بزنید تا یکدست شوند.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

ته چین گوجه فرنگی

ته چین گوجه فرنگی یک غذای خوشمزه با ظاهر هوس برانگیز که برای پذیرایی از مهمان ها و خوردن یک ناهار خانوادگی ایده فوق العاده ای است. برای درست کردن این ته چین ابتدا باید برنج را بشویید. سپس آن را داخل یک قابلمه بریزید و قابلمه را پر از آب کنید. اجازه دهید برنج برای 2 تا 3 ساعت در آب بماند.

در ادامه کره را داخل ماهیتابه بریزید. سپس مرغ های خلالی خرد شده را به کره اضافه کنید. مقداری عصاره مرغ و ادویه کاری به مرغ ها اضافه کنید تا خوب مزه دار شوند.

مرغ ها را آن قدر تفت دهید تا سطح آن ها طلایی شود. سپس قارچ های خرد شده را به ماهیتابه اضافه کنید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب قارچ زود بخار شود. بعد از این که قارچ ها را با مرغ تفت دادید، شعله گاز را خاموش کنید.

برای درست کردن مایه ته چین گوجه فرنگی باید در یک کاسه، ماست را با زعفران، نمک، فلفل سیاه و زرده تخم مرغ ها ترکیب کنید. مواد را با استفاده از چنگال یا همزن دستی خوب بزنید تا یکدست شوند.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

ته چین گوشت و بادمجان

ته چین گوشت و بادمجان از انواع ته چین با گوشت است که می توانید آن را به عنوان یک وعده غذایی مجلسی سرو کنید. در طرز تهیه انواع ته چین مانند ته چین گوشت و بادمجان به یک برنج ایرانی باکیفیت احتیاج دارید.

در آغاز کار زرشک ها را در یک کاسه ریخته و روی آن ها مقداری آب بریزید. بعد زرشک ها را بشویید. بعد از آبکش کردن، زرشک را در کناری قرار دهید تا آب آن خارج و زرشک ها خشک شوند. بهتر است از آبکش یا الک بهره ببرید تا اگر شن یا ناخالصی وجود داشت، از زرشک خارج شود.

گوشت را در اندازه دلخواه و به شکل مکعبی خرد کنید. اگر قطعات آن درشت تر باشد بهتر است. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شود. سیرها را پوست بگیرید و آن ها را له کنید.

سیرها را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن بلند شود. سپس قطعات گوشت را به سیر و پیاز اضافه کنید. گوشت را با پیاز تفت دهید تا کمی رنگ آن تغییر کند.

زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و پودر پیاز را اضافه کنید. مواد را با هم تفت دهید و حرارت را پایین بیاورید. اجازه دهید ادویه ها با گوشت مخلوط شوند. ادویه ها هم باید در روغن تفت بخورند تا خامی آن ها گرفته شود.

در این فاصله آب به جوش بیاورید. آب جوش را به گوشت اضافه کنید. بعد از اینکه محتوایت قابلمه آغاز به قل خوردن و جوشیدن کرد، درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید گوشت بپزد.

بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت ورقه ای برش بزنید. روی آن ها مقداری نمک بپاشید. برای مدت حداقل 30 دقیقه صبر کنید تا آب قهوه ای بادمجان ها خارج شود. سپس آن ها را آبکش و در مقداری روغن، سرخ کنید. بعد از اینکه همه بادمجان ها را سرخ کردید، روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی شان خارج شود.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

ته چین اسفناج و مرغ

ته چین اسفناج و مرغ از انواع ته چین با مرغ و یکی از لذیذترین و مقوی ترین انواع ته چین مجلسی به شمار میرود. در طرز تهیه انواع ته چین با مرغ به سینه مرغ احتیاج دارید و برای تهیه این ته چین علاوه بر سینه مرغ از اسفناج تازه نیز باید بهره ببرید.

برای درست کردن ته چین مرغ و اسفناج قالبی، ابتدا برنج را بشویید و آن را به مدت یک تا دو ساعت بخیسانید. سپس یک تابه بزرگ را روی گاز قرار دهید و 2 قاشق غذاخوری روغن درون ماهیتابه بریزید تا با شعله میانه گرم شود.

بعد از داغ شدن روغن پیازهای خلالی شده را به آن اضافه کنید. پیازها را چند بار هم بزنید تا نرم و کمی طلایی شوند. بعد از 20 دقیقه سیر له شده، زنجبیل، زیره، هل و دارچین را به پیاز اضافه کنید و برای 2 دقیقه خوب با پیاز مخلوط کنید.

حالا مرغ هایی را که خرد نموده اید به پیاز داغ اضافه کنید، مقداری نمک و فلفل بزنید و برای 5 دقیقه تفت دهید. سپس مقداری آب به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید با شعله کم و درب بسته تابه، مرغ ها برای مدت 30 دقیقه به خوبی پخته شوند. بعد از اینکه مرغ ها پخت و آب آن بخار شد، آن را درون یک ظرف بریزید و کنار بگذارید.

زرشک را داخل ماهیتابه ای که کمی روغن دارد، بریزید و برای چند دقیقه با حرارت میانه بپزید. حال برگ های اسفناج را داخل یک ماهیتابه با مقداری روغن بریزید و اجازه دهید پخته شوند.

اگر اندازه برگ اسفناج ها بزرگ است، آن ها را با چاقو کمی خرد کنید. اسفناج ها را داخل قابلمه بریزید و بعد از اینکه پخت حرارت را خاموش کنید و بگذارید تا خنک شود.

یک قابلمه را پر از آب کنید و مقداری نمک به آن اضافه کنید اجازه دهید که آب بجوشد. سپس برنج را که از قبل در آب خیسانده بودید به آب جوش اضافه کنید. بعد از اینکه برنج کمی قد کشید و برای آبکشی آماده شد، آن را آبکش کنید و کمی زیر آب سرد بگیرید تا نشاسته اضافی آن خارج شود. در این مرحله یک کاسه بزرگ بردارید و یک تخم مرغ کامل، دو زرده تخم مرغ، ماست، زعفران آب شده، روغن زیتون، نصف قاشق چای خوری دارچین و مقداری نمک را با هم ترکیب کنید و کمی بزنید.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

ته انداز مرغ (ته چین بال مرغ)

ته انداز مرغ یا همان ته چین مرغ یک مدل ته چین بال مرغ محسوب می شود. این غذا برخلاف نام به ظاهر سختش یک غذای با مرغ بسیار ساده و البته بسیار لذیذ و خوشمزه برای یک وعده غذایی متنوع و تازه است. در ته انداز مرغ یا ته انداز بال مرغ ما به جای ته دیگ نان، سیب زمینی یا ته دیگ برنج، مرغ ته دیگ شده داریم که معمولا ترکیبی از کتف و بال مرغ است.

برای تهیه این ته چین، برنج ها را در آب و نمک خیس کنید. تکه های خام مرغ را با پیاز خرد شده، نمک، زعفران، پودر سیر و پودر پاپریکا مزه دار کنید.

بعد از چند ساعت مرغ های مزه دار شده را از یک طرف خوب سرخ کنید. سمت دیگر مرغ که قرار است کف قابلمه قرار بگیرد احتیاجی به سرخ شدن ندارد. در این فاصله برنج را در آب جوش بریزید و بپزید و آبکش کنید. برنج نباید نرم شود و باید دان باشد تا شفته نشود.

کف قابلمه مورد نظرتان مقداری روغن بریزید و وقتی روغن داغ شد مرغ ها را از سمتی که سرخ نشده است کف قابلمه بچینید. مقداری از برنج را با کمی زعفران قاطی کنید. لابه لا و روی مرغ ها برنج بریزید و آن را پهن کنید.

برای خواندن ادامه مراحل طرز تهیه ته انداز مرغ (ته چین بال مرغ) روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه انواع ته چین

در طرز تهیه انواع ته چین برنج را در چه حالتی باید آبکش کرد؟

برنج را وقتی که کمی نرم شد باید آبکش کنید. بسته به برنجی که استفاده می کنید، زمان نرم شدن متفاوت خواهد بود. برنجتان نباید زیادی نرم شود ولی سفت هم نباشد. در صورتی که برنج زیادی نرم شود، ته چین در آخر شفته خواهد شد. مغز برنج باید کمی سفت باشد و لایه رویی برنج و اطراف آن نرم شده باشد. همین که روی دانه برنج یک یا دو ترک بیفتد برای آبکش کردن کافی است.

چرا ته چین وا می رود و نرم می شود؟

در طرز تهیه انواع ته چین رعایت چند نکته ساده بسیار مهم است، در غیر این صورت ته چین وا می رود. ته چین به دلایل زیر ممکن است نرم شود:

  • نسبت مواد را رعایت ننموده اید.
  • میران تخم مرغ کم بوده است.
  • ماست شل بوده است.
  • مواد میانی ته چین، آب داشته است.

چرا ته چین خشک و سفت می شود؟

استفاده زیاد از تخم مرغ در ته چین، باعث خشک و سفت شدن آن می شود.

از چه ماستی برای درست کردن انواع ته چین بهتر است استفاده شود؟

برای درست کردن انواع ته چین از ماستی بهره ببرید که رقیق نباشد و آب آن باعث شل شدن و شفته شدن برنج نشود. برترین ماست برای تهیه ته چین گوشت و سایر انواع ته چین به روش رستورانی، ماست چکیده است.

چرا ته چین قالبی در نمیاد؟

یکی از مهم نکاتی که باید برای پخت ته چین قالبی به آن دقت کنید این است که بعد از اضافه کردن برنج در هر لایه از ته چین باید آن را با پشت قاشق فشار دهید تا کاملاً فشرده و منسجم شود. در این صورت است که ته چین به صورت قالبی در ظرف برمی شود.

چرا ته چین بوی تخم مرغ می دهد؟

گاهی اوقات تخم مرغ بعد از پخت در ته چین بوی بدی پیدا می نماید. برای برطرف بوی بد تخم مرغ هنگام هم زدن آن، مقداری فلفل سیاه اضافه کنید. یک راه چاره دیگر این است که تخم مرغ را با قاشق هم بزنید نه چنگال، این ترفند هم بوی زهم تخم مرغ را کمتر می نماید.

چرا ته چین می چسبد؟

  • استفاده از قابلمه نامناسب؛
  • روغن کم و چرب نکردن کف قابلمه؛
  • استفاده از برنج نامناسب و بی کیفیت؛
  • مخلوط نکردن یکدست و کامل مواد با همدیگر؛
  • حرارت نامناسب.
منبع: افق کوروش
انتشار: 30 آبان 1403 بروزرسانی: 30 آبان 1403 گردآورنده: imgshot.ir شناسه مطلب: 2378

به "طرز تهیه 12 مدل ته چین رستورانی و قالبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه 12 مدل ته چین رستورانی و قالبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید