طرز تهیه مِلا قورمه، خورش اصیل مازندارنی
به گزارش شاتر عکاسی، خبرنگارانـ غذا های سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه ای هستند. خطه شمال ایران با نعمت های فراوان دارای متنوع ترین و بیش ترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر هوادار و مقوی هستند. مِلا قورمه یکی از خورش های اصیل و سنتی خطه مازندارن است که از ترکیب بادمجان با گوجه، پیاز و سبزی خشک تهیه می گردد. این خورش خوشمزه که معمولا همراه با پلو سرو می گردد، کاملا گیاهی است؛ درنتیجه یک غذای کامل و مقوی برای گیاه خوران یا افرادی که منع مصرف گوشت دارند، محسوب می گردد.
به گزارش خبرنگاران، اگر دوست دارید غذا های تازه و سنتی برای اعضای خانواده تهیه کنید، خورش ملا قورمه پیشنهاد خوشمزه ما به شماست. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش ملا قورمه مازندارنی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این غذای خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه ملا قورمه
بادمجان: 3 عدد
پیاز درشت: 1 عدد
گوجه فرنگی درشت: 5 عدد
آب نارنج یا آبغوره نجوشیده: نصف لیوان
روغن: به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
نعناع و جعفری خشک: سه قاشق غذاخوری
آب جوش: دو تا سه لیوان
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به بادمجان
بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی هاست که در بسیاری از غذا ها از آن استفاده می کنیم. شاید برایتان جالب باشد بدانید که بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان است و برای قلب هم بسیار مفید است. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان های چین اول بهره ببرید؛ چون بادمجان های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. بعلاوه موقع خرید بادمجان حتماً بادمجان های براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیده تر باشد، نشان از شیرین بودن آن است.
نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح دهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به مقدار کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند.
طرز تهیه مرحله به مرحله ملا قورمه
1 ـ ابتدا بادمجان ها را بشویید و پوست کنید؛ سپس بادمجان پوست کنده را خرد کنید. کمی نمک روی بادمجان ها بریزید و بگذارید نیم ساعت بماند تا تلخی بادمجان گرفته گردد.
2 ـ پیاز را پوست کنید؛ سپس خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا پیاز نرم گردد.
3 ـ بعد از اینکه پیاز کمی سرخ شد، زردچوبه، فلفل و نعناع و جعفری خشک را اضافه کنید. صبر کنید تا سبزی ها حدود سی ثانیه تفت بخورند؛ سپس بادمجان خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید.
4 ـ گوجه ها را پوست کنید و بعد به صورت نگینی خرد کنید. حالا گوجه خرد شده را به بقیه مواد اضافه کنید و یک تا دو دقیقه هم بزنید تا گوجه با بقیه مواد تفت بخورد. حالا آب جوش را به قابلمه اضافه کنید. حرارت اجاق گاز را زیاد کنید تا خورش جوش بیاید؛ سپس شعله اجاق را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و حدود یک تا دو ساعت زمان بدهید تا خورش جا بیفتد و روغن بیاندازد.
5 ـ در مرحله آخر پخت آب نارنج یا آبغوره نجوشیده را به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا نیم ساعت بجوشد. ملا قورمه خوشمزه شما در این مرحله آماده است. این خورش خوشمزه را می توانید همراه با پلوی کته یا نان تازه میل کنید، نوش جان.
نکته مهم
این خورش گوشت ندارد و مازندرانی ها ملا قورمه را معمولا بدون گوشت تهیه می نمایند. در صورتی که تمایل دارید این خورش را با گوشت طبخ کنید، می توانید به صورت جداگانه کوفته قلقلی سرخ کنید و نیم ساعت آخر پخت خورش، کوفته قلقلی ها را به قابلمه خورش اضافه کنید. بعلاوه اگر تمایل دارید خورش شما رنگ بیشتری داشته باشد، می توانید کمی رب گوجه فرنگی هم به آن اضافه کنید.
منبع: فرارو