4 عادت رایج روزانه که به تدریج جان شما را می گیرد

به گزارش شاتر عکاسی، فهرستی از چهار عادت روزانه را در این مطلب می خوانید که اگر جلوی آن ها را نگیرید به تدریج کشنده خواهند شد.

4 عادت رایج روزانه که به تدریج جان شما را می گیرد

به گزارش خبرنگاران، عادت ها مثل شمشیر دولبه هستند. عادت های سالم می توانند فکر و جهت کلیِ زندگیِ ما را به سمت بهتر شدن ببرند. عادت های سالم عمیقاً سودمند و متحول نماینده هستند در حالی که عادت های ناسالم به سلامت و طول عمر ما آسیب می رسانند.

بدتر از همه اینکه ممکن است ما بدون این که متوجه خطرناک بودن عادت های ناسالم باشیم، هر روز درگیر انجام آن ها باشیم. در این مطلب، لیستی از چهار عادت روزانه را می خوانید که اگر جلوی آن ها را نگیرید، کشنده خواهند بود.

خوب نخوابیدن

کیفیت بد خواب و محرومیت مزمن از خواب می تواند به شکل فاجعه باری روی سلامت فیزیکی و عصبی ما اثر بگذارد. مطالعات متعدد نشان داده است که افراد میانسالی که هر شب 6 ساعت یا کمتر می خوابند 30 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند. دانشمندان نیز خواب ناکافی را با لیستی اجمالی از بیماری ها نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، افسردگی و اضطراب مرتبط دانسته اند. اگر زندگی طولانی توام با سلامتی اولویت شماست، از یک شب خواب خوب و کافی غافل نشوید!

  • با این روش سه سوته خوابتان می برد

ورزش نکردن

چشم پوشیدن از مزایای تمرینات قلبی عروقی و قدرتی آسان نیست؛ با وجود این میلیون ها انسان در سراسر دنیا سبک زندگی بی تحرکشان را تغییر نمی دهند، سبکی که به آهستگی جان آن ها را خواهد گرفت. ورزش نکردن احتمال دچار شدن به بیماری های قلبی، چاقی و دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.

فعالیت های قلبی عروقی مانند دوچرخه سواری، آهسته دویدن و شنا تاثیر زیادی در پیشگیری از چنین بیماری هایی دارد. ورزش های استقامتی مانند وزنه برداری هم مزایای خاص خودشان را دارند. طبق مطالعات نو، یک ساعت ورزش استقامتی در هفته 15 درصد خطر مرگ و میر را کاهش می دهد و علاوه بر این، به کاهش خطر آسیب های حدی به ویژه در سنین بالاتر یاری می نماید. ورزش بنیاد زندگی سالم و عاری ماندن از آسیب در سنین بالاتر است، پس تحرک را حتماً در برنامه زندگی تان بگنجانید!

محافظت نکردن از پوست در برابر نور خورشید

لذت بردن از کمی نور خورشید در فصول گرم تر سال هیچ ایرادی ندارد. نور خورشید برای تنظیم عملکردهای متعدد بدن از جمله ریتم شبانه روزی، سطوح انرژی و جذب ویتامین دی بسیار مهم است. با وجود این، افراط در هر کاری بد است و در مورد قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، عواقب می تواند کشنده باشد.

یکی از رایج ترین دلایل سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما قرارگیریِ بیش از حد در معرض اشعه UV آفتاب است. در کانادا به تنهایی، هر ساله حدود 80 هزار نفر به سرطان پوست مبتلا می شوند و 80 تا 90 درصد این موارد سرطانی با اشعه UV ارتباط دارند.

راهکار این مشکل ساده است: کرم ضدآفتاب. استفاده منظم از ضدآفتاب به طور قابل ملاحظه ای نرخ سرطان را کاهش می دهد. یک کرم ضدآفتابِ طیف گسترده (محافظ در برابر پرتو UVA و UVB) با SPF حداقل 30 پوست شما را سالم، جوان و عاری از سرطان نگه می دارد.

سیگار الکترونیکی (یا ویپ)

آخرین گزینه از لیست عادات مخرب شاید واضح به نظر برسد، اما نرخ مصرف سالانه آن رو به افزایش است. سال 2011، شمار دنیای مصرف نمایندگان ویپ از 7 میلیون به 41 میلیون در سال 2018 افزایش یافت. اگرچه ویپ به میزان سیگار خطرناک نیست، افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی و آسم در بین مصرف نمایندگان مکرر ویپ گزارش شده است.

صنعت ویپ در قیاس با صنعت سنتی تنباکو تحت نظارت نیست؛ در نتیجه، در فرایند فراوری آن ممکن است از مواد شیمیایی با خطرات ناشناخته استفاده گردد. در آخر، مصرف ویپ یاریی به کاهش اعتیاد به نیکوتین نمی نماید. از زمان معرفی محصولات ویب به بازار، مصرف نیکوتین میان جمعیت جوان افزایش یافته است. در نظرسنجی ملی مصرف دخانیات بین جوانان که سال 2021 انجام شد، معین شد بیش از دو میلیون دانش آموز متوسطه و دبیرستانی به طور مکرر سیگار الکترونیکی مصرف می نمایند. روش های سنتی ترک از جمله درمان جایگزین نیکوتین و درمان رفتاری شناختی گزینه های به مراتب سالمتری از ویپ هستند.

اگر درگیر یکی از عادات ناسالم این لیست هستید، برای ترک آن باید با خودتان شکیبا باشید، چون این کار مسلتزم گذشت زمان است. اگر ثبات داشته باشید می توانید عادات مخرب را ترک و سبک زندگی تان را عوض کنید.

منبع: سلامت نیوز

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 27 مهر 1401 بروزرسانی: 27 مهر 1401 گردآورنده: imgshot.ir شناسه مطلب: 2166

به "4 عادت رایج روزانه که به تدریج جان شما را می گیرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 عادت رایج روزانه که به تدریج جان شما را می گیرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید