لزوم ایجاد نقشه راه در حوزه گردشگری خوزستان، آمادگی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی در 10 شهر استان

به گزارش شاتر عکاسی، استاندار خوزستان با تأکید بر ایجاد نقشه راه در حوزه گردشگری گفت: با ایجاد نقشه راه باید تعیین کرد کدام یک از اماکن تاریخی قابلیت قرار دریافت در سطح جهانی و بینالمللی و کدامیک قابلیت قرار دریافت در سطح ملی و منطقهای را دارند.

لزوم ایجاد نقشه راه در حوزه گردشگری خوزستان، آمادگی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی در 10 شهر استان

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در جلسه کارگروه گردشگری استان که شامگاه دوشنبه 10 دی 97 برگزار شد با بیان این که کارگروه گردشگری محلی است برای هماهنگی بیشتر میان میراث فرهنگی و دستگاههای دیگر در حوزه گردشگری افزود: باتشکیل این جلسات می توانیم سیاستهای پیشرو در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را تجزیه و تحلیل کنیم و به نتیجه برسانیم.

او در ادامه با تأکید بر این که حوزه گردشگری در استان خوزستان مغفول مانده است افزود: بخشی از این مغفولماندگی به دلیل داشتههای زیاد استان خوزستان مانند صنعت نفت، کشاورزی و تجارت است که فرصت را به میراث فرهنگی برای خودنمایی در این عرصه نداده است و باید تلاش کرد که این عقب ماندگی جبران شود.

استاندار خوزستان شرح داد: این استان با آثار میراثی گران بها و با ارزش خود که سه اثر ثبت جهانی را نیز در دل خود جای داده است، چند اثر دیگر نیز دارد که شایستگی قرار دریافت در فهرست آثار ثبت جهانی را دارند. حوزه جاذبههای گردشگری در خوزستان به گونهای است که میتوان از قِبَل این جاذبه ها در مقاطع زیادی از سال خلق ثروت کرد.

او افزود: خوزستان در زمینه گردشگری مذهبی نیز ظرفیت های فرآوانی دارد که باید با ساماندهی و برنامه ریزی این ظرفیت ها را توسعه دهیم.

شریعتی ایجاد نقشه راه در زمینه گردشگری را یک نیاز دانست و افزود: با ایجاد نقشه راه باید تعیین کرد کدام یک از اماکن تاریخی قابلیت قرار دریافت در سطح جهانی و بینالمللی و کدامیک قابلیت قرار دریافت در سطح ملی و منطقهای را دارند و سپس متناسب با آنها برنامه ارائه کنیم.

او اظهار امیدواری کرد: مجموعه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با کمک سازمان های مردمنهاد فعال و علاقمند، عقب ماندگی های حوزه میراث فرهنگی و گردشگری را جبران کنند و ما نیز آمادگی لازم را داریم تا با اختصاص اعتبارات لازم سهم خود را برای ایجاد زیرساخت ها ارائه دهیم.

استاندار خوزستان با اشاره به موضوع پاکسازی محوطههای تاریخی شوشتر نیز مطرح نمود: در این خصوص عوامل سازمان آب و برق کمک کنند و در زمانهای سیلابی ماشین آلات خود را استقرار دهند.

او همچنین افزود: آمادگی داریم تا در حوزه گردشگری آبی و دریایی کمکهای لازم را ارائه دهیم و اعتبار لازم را برای اجاد زیرساختها فرآهم کنیم.

در ادامه این نشست، سید حکمت الله موسوی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با اشاره به دیواره غربی سازههای آبی تاریخی شوشتر و خطراتی که در باب تخریب احتمالی این دیواره وجود دارد گفت: روی این دیواره که طول حدود 600 متر و عرضی درحدود 50 متر دارد حدود 30 خانه و بنای تاریخی وجود دارد که از این تعداد پنج خانه در حال حاضر مسکونی است و در آن سکونت میشود.

در پایان با دستور استاندار مصوب شد که به منظور مرمت و حفاظت از این محدوده یعنی استحکامبخشی و جلوگیری از تخریبهای احتمالی دیواره، به صورت اضطراری این خانهها باتخصیص اعتبار از سوی شهرداری جابجا شوند. همچنین بنا شد تا جلسه مشترکی با حضور استاندار خوزستان، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان، و دستگاه های متولی آب و برق گرفته شود و اعتبارات مورد نیاز آن در مبحث مطالعات و اجرا تخصیص داده شود تا خطری این سازه ثبت جهانی را تهدید نکند.

سیدحکمت الله موسوی در ادامه شرحاتی درخصوص بافتهای تاریخی و لزوم مرمت و ساماندهی بناهای موجود در این بافت ها شرحاتی ارائه کرد که براساس آن مصوب شد در قالب همایشی از شهرداران بافتهای تاریخی دعوت و موضوعات هماندیشی شود تا در حوزه این بافتها نیز اتفاقات خوبی رقم بخورد به نحوی که زندگی برای مردم ساکن در این بافت ها روان تر و راحت تر شود.

در ادامه این نشست هم چنین موضوع ایجاد بازارچههای صنایع دستی در شهرهای واجد شرایط مورد بررسی قرار گرفت که در پایان مصوب شد با حمایت استاندار خوزستان اعتبارات لازم دراین خصوص تخصیص داده شود و تحصیل اراضی مورد نیاز احداث این مجتمع ها نیز از سوی اداره کل راه و شهرسازی و شهرداری ها و حمایت فرمانداری ها انجام شود.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی خوزستان در این باره افزود: ما آمادگی داریم برای ده شهر استان اعتبار برای بازارچههای صنایع دستی اختصاص دهیم تا نقش به سزایی در حوزه صنایع دستی که دارای ظرفیت های ویژهای در استان هست ایفا کنیم.

همچنین در ادامه پس از شرحات موسوی درخصوص مرمت اضطراری بناها و بافت های تاریخی، مصوب شد که مالکان و بخشهای خصوصی توسط اداره کل میراث فرهنگی استان هدایت و کمک شوند و بحث مشوق های این مالکان و سرمایه گذاران از سوی دستگاه های متولی مثل شهرداری و بانکها دنبال شود تا تجربه های پیروز در این زمینه همانند خانه ماپار اهواز، خانه محسنی در بهبهان و خانه مستوفی در شوشتر تکرار شوند.

منبع: میراث آریا
انتشار: 2 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: imgshot.ir شناسه مطلب: 299

به "لزوم ایجاد نقشه راه در حوزه گردشگری خوزستان، آمادگی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی در 10 شهر استان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لزوم ایجاد نقشه راه در حوزه گردشگری خوزستان، آمادگی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی در 10 شهر استان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید