طرز تهیه چلو گوشت ساده و خوشمزه بدون رب
به گزارش شاتر عکاسی، چلو گوشت ساده، بدون رب درست می گردد و طعم دهنده های اصلی آن دارچین و زعفران هستند. این غذای خوشمزه با برنج ساده، باقلا پلو یا سبزی پلو سرو می گردد و برای مجالس و مهمانی ها غذایی مناسب است.
از پروفایل ما وبلاگ بخار دیدن نمایید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - یکی از غذا های محبوب و پرطرفدار مجلسی که جزو غذا های اعیانی محسوب می گردد، چلو گوشت ساده است. گوشت مورد استفاده برای تهیه این غذا غالبا گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی است که با پیاز فراوان پخته می گردد و برای مزه دار کردن آن از ادویه هایی همچون زعفران و دارچین استفاده می گردد. در بعضی مناطق، گوشت را لابه لای برنج آبکش دم می گذارند و دو سه ساعتی صبر می نمایند تا گوشت روی حرارت خیلی ملایم بپزد. ولی برای تهیه چلو گوشت مجلسی بهتر است گوشت و برنج را به صورت جداگانه پخت و پس از کشیدن برنج در دیس، گوشت را کنار آن گذاشت یا در بشقاب کشید.
طرز تهیه چلو گوشت ساده
مواد لازم | |
گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی | 1.5 کیلوگرم |
برنج | 3 پیمانه |
آب | 2-3 لیوان |
پیاز عظیم | 1 عدد |
نمک | به میزان لازم |
زعفران ساییده | 1/2 قاشق چایخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
برگ بو | 2 عدد |
روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- برنج را بشویید و به ازای هر پیمانه برنج 1 قاشق غذاخوری سرصاف نمک به آن اضافه کنید. مقداری آب روی برنج بریزید طوریکه به اندازه دو سه بند انگشت روی برنج را بپوشاند.
- گوشت را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن خارج گردد.
- پیاز را خیلی ریز خرد کنید و با 3-2 قاشق غذاخوری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی گردد.
- گوشت را به پیاز اضافه نموده و با پیاز تفت دهید تا اطراف آن کاملا سرخ گردد. سپس مقداری فلفل و زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت و پیاز کاملا رنگ بگیرند.
- حدود 3-2 لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و چند عدد برگ بو به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.
- پس از 2 ساعت نمک غذا را اضافه نموده و صبر کنید تا پخت گوشت کامل گردد.
- زعفران را در 5-4 قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید. پس از 30 دقیقه محلول زعفران و دارچین را به گوشت اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.
- حدود 30 دقیقه دیگر صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد و آب آن تمام گردد. اگر گوشت پخته، ولی آب آن هنوز تمام نشده کمی حرارت را زیاد کنید تا آب گوشت خورد رود و گوشت به روغن بنشیند.
در فاصله پخته شدن گوشت، چلو را درست کنید. برای درست کردن چلو:
- قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در آب جوش ریخته و با کفگیر هم بزنید. آب برنج را بچشید و اگر لازم بود مقداری نمک به ان اضافه کنید.
- اجازه دهید برنج روی حرارت بالا بجوشد تا اطراف آن نرم شده، ولی وسط آن هنوز کمی سفت و استخوانی باشد. تا رسیدن به این مرحله بسته به نوع برنج حدود 15-10 دقیقه طول می کشد.
- چند دانه برنج را با کفگیر از قابلمه خارج نموده و با دست تست کنید، اگر به اندازه کافی پخته بود آن را آبکش کنید.
- قابلمه را شسته و روی حرارت قرار دهید، چند قاشق روغن در آن بریزید و پس از داغ شدن روغن، چلو را به قابلمه اضافه کنید. اطراف چلو را جمع کنید تا به شکل هرم درآید، سپس با ته کفگیر چند سوراخ در آن ایجاد کنید، درب قابلمه را بسته و حرارت را متوسط کنید.
- پس از 10 دقیقه که داخل قابلمه بخار گرفت، روی درب آن دمی قرار دهید و حرارت را ملایم کنید.
- حدود 45-40 دقیقه صبر کنید تا برنج دم کشیده و چلو آماده گردد.
- پس از دم کشیدن چلو، کمی روغن یا کره روی آن بدهید و در دیس بکشید. گوشت پخته را کنار چلو بگذارید یا در بشقاب جداگانه بکشید و کنار آن چند برش لیمو ترش قرار دهید.
چلو گوشت ساده را می توان به همین راحتی در منزل درست کرد و در مجالس به عنوان شام یا نهار برای پذیرایی از مهمان ها مورد استفاده قرار داد. این غذا یک غذای اعیانی محسوب می گردد که هواداران زیادی دارد و می تواند جایگزین مناسبی برای انواع کباب در مهمانی ها باشد که برای درست کردن آن دیگر نیازی به بر پا کردن دود زغال نیست. عده ای چلو گوشت را با رب گوجه فرنگی درست می نمایند که در اینصورت باید رب را هنگام تفت دادن گوشت با پیاز افزود و مقداری تفت داد تا بوی خامی آن گرفته گردد. چلو گوشت در مناطق مختلف کشور به سبک های متنوعی طبخ می گردد. اگر شما نیز این غذا را به روش خاصی درست می کنید، لطفا تجربیات خود را به وسیله بخش ارسال نظر در انتهای این صفحه با سایر مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com