طرز تهیه پتاژ کدو حلوایی

به گزارش شاتر عکاسی، پتاژ کدو حلوایی در واقع یه نوع سوپه و از اون ، خوش رنگ و فوق العاده پاییزیه که با یه میزان ادویه ملایم و بافت کرمی اش خیلی زود یه غذای کامل و گرم کننده می سازه. این معمولاً با کدو حلوایی پخته یا کدو تنوری، پیاز، هویج و کمی شیر یا خامه درست می شه و نتیجه اش یه طعم شیرینِ طبیعی و لطیفه که حتی کسایی که سوپ کم می خورن هم ازش خوششون میاد. اگه بخواین یه غذای سبک، سریع و مقوی برای شام داشته باشین، پتاژ کدو حلوایی یکی از برترین انتخاب هاست. در این مطلب از در ما طرز تهیه پتاژ کدو حلوایی رو به شما یاد می دیم.

طرز تهیه پتاژ کدو حلوایی

طرز تهیه پتاژ کدو حلوایی در یک نگاه

برای تهیه پتاژ کدو حلوایی، اول مواد رو ریز و یکدست خرد کنین و پیاز و سیر رو توی کره و روغن تفت بدین تا خامی شون گرفته بشه. بعد هویج و سیب زمینی رو اضافه کنین و چند دقیقه تفت بدین، بعد هم کدو رو بریزین و کمی مخلوط کنین.

آب مرغ یا آب معمولی رو اضافه کنین و بذارین مواد با حرارت کم کامل بپزن. بعد همه رو میکس کنین تا صاف و یکدست بشه. خامه رو روی حرارت خیلی ملایم اضافه کنین و مزه رو تنظیم کنین، بعد هم سه تا پنج دقیقه گرم نگه دارین بدون این که بجوشه. در آخر پتاژ رو داغ سرو کنین.

برای خوندن اندازه مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه پتاژ کدو حلوایی ادامه مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه پتاژ کدو حلوایی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
کدو حلوایی (پوست گرفته و خرد شده)500 تا 600 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
هویج خرد شده1 عدد میانه
سیب زمینی خرد شده1 عدد کوچک
سیر ریز خرد شده1 حبه
کره1 قاشق غذاخوری
روغن مایع1 قاشق غذاخوری
آب مرغ یا آب جوش معمولی3 لیوان فرانسوی دسته دار
فلفل سیاه و نمکبه اندازه لازم
خامه2 تا 3 قاشق غذاخوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: حدود 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت و تهیه کامل پتاژ کدو حلوایی: 40 دقیقه

اندازه کالری در هر 100 گرم پتاژ کدو حلوایی: حدود 60 تا 75 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه پتاژ کدو حلوایی مخصوص فصل سرما

پتاژ کدو حلوایی یه سوپ ساده و مناسب فصل سرماست مثل که با مواد اولیه کم و زمان پخت کوتاه آماده می شه. این پتاژ بافت نرم و سبک داره و برای شام یا پیش غذا انتخاب خوبیه.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنین

در اولین مرحله از طرز تهیه پتاژ کدو حلوایی، کدو حلوایی رو پوست بگیرین، تخم هاش رو خارج کنین و به تیکه های نسبتاً ریز و هم اندازه تقسیم کنین تا موقع پخت یکنواخت نرم بشه.

پیاز رو نگینی ریز کنین تا موقع تفت دادن راحت تر طلایی بشه و طعمش بهتر آزاد بشه. هویج و سیب زمینی رو هم اول بشورین و بعد پوست بگیرین و به قطعات کوچک خرد کنین تا زمان پخت طولانی نشه. سیر رو هم ریز رنده کنین تا کامل با مواد مخلوط بشه. این مرحله مهمه چون اندازه مناسب خرد کردن، روی سرعت پخت و بافت نهایی پتاژ تأثیر مستقیم داره.

مرحله دوم: پیاز و سیر رو تفت بدین

تو قابلمه ای که جا داشته باشه ترکیب مواد رو بپزه، کره و روغن رو گرم کنین. وقتی روغن کمی داغ شد، پیاز رو اضافه کنین و حدود 5 تا 7 دقیقه با حرارت ملایم تفت بدین تا سبک و براق بشه. کامل طلایی شدن لازم نیست، ولی باید بوی خامی ش از بین بره و سبک بشه. بعد سیر رو اضافه کنین و فقط یک دقیقه تفت بدین چون زود می سوزه. این مرحله پایه مزه پتاژ هستش و اگه درست انجام بشه، طعم کلی غذا تمیز و بدون بوی خامی درمیاد.

شما می تونید کره، روغن، سیر داغ و پیاز داغ رو به صورت یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: هویج و سیب زمینی رو اضافه کنین و کمی تفت بدین

هویج و سیب زمینی رو داخل قابلمه بریزین و 3 تا 4 دقیقه همراه پیاز تفت بدین. هدف از تفت دادن اینه که قبل از پخت با آب، مزه اولیه شون آغاز کنه آزاد شدن و بعد هم توی پتاژ حالت صاف و بی بو پیدا کنن. اگه مستقیم با آب آغاز کنین به پختن، معمولاً این دو ماده یه کم طعم خامی نگه می دارن. با تفت کوتاه، هم خوش عطر می شن و هم بهتر با سایر مواد ترکیب می شن.

مرحله چهارم: کدو حلوایی رو اضافه کنین و مواد رو مخلوط کنین

کدو حلوایی خرد شده رو اضافه کنین و 1 تا 2 دقیقه هم بزنین. کدو سریع نرم می شه و احتیاجی نیست زیاد تفت بخوره، فقط باید به روغن آغشته بشه تا بافت نهایی پتاژ یکدست تر و خامه ای تر بشه. همین اندازه تفت باعث می شه رنگ پتاژ هم گرم تر و زیباتر دربیاد.

مرحله پنجم: آب مرغ یا آب معمولی رو اضافه کنین

در ادامه طرز تهیه پتاژ کدو حلوایی، سه لیوان آب مرغ یا آب معمولی رو بریزین و کاملاً هم بزنین تا مواد از ته قابلمه جدا بشن. نمک و فلفل رو همین حالا اضافه کنین تا مزه از ابتدا توی مواد پخش بشه. اگه آب مرغ استفاده می کنین، مراقب نمک باشین چون خودش نمک داره. حرارت رو کمی زیاد کنین تا مواد به جوش برسه.

شما می تونید نمک و فلفل سیاه رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: اجازه بدین مواد پتاژ کامل بپزن

وقتی مایه پتاژ کدو حلوایی به جوش رسید، حرارت رو کم کنین و درِ قابلمه رو نیمه باز بذارین. حدود 25 تا 30 دقیقه زمان بدین. هویج و سیب زمینی باید کاملاً نرم بشن و وقتی با قاشق فشار می دین راحت له بشن. اگه دیدین آب کم شده، یک کم دیگه آب اضافه کنین تا پتاژ ته نگیره. این مرحله پایه بافت نهایی پتاژه، پس مطمئن بشین که همه مواد خوب پخته باشن.

مرحله هفتم: پتاژ کدو حلوایی رو کامل میکس کنین

بعد از پخت، قابلمه رو از روی شعله بردارین. یا از گوشت کوب برقی استفاده کنین یا مواد رو منتقل کنین داخل غذاساز. کاملاً میکس کنین تا هیچ تیکه ای باقی نمونه. اگه غلظت خیلی زیاد بود، کم کم آب اضافه کنین تا به بافت دلخواه برسین. اگه رقیق شد، بعد از میکس دوباره مواد رو روی حرارت چند دقیقه بجوشونین تا کمی غلیظ تر بشه.

مرحله هشتم: خامه رو اضافه کنین و مزه پتاژ رو تنظیم کنین

بعد از این که پتاژ کدو حلوایی رو کامل میکس کردین و دوباره روی حرارت خیلی ملایم گذاشتین، خامه رو کم کم اضافه کنین و هم بزنین تا بدون گلوله حل بشه. خامه وقتی مستقیم روی حرارت شدید قرار بگیره سریع می بره، برای همین باید شعله پایین باشه و هم زدن هم یکنواخت انجام بشه.

توی همین مرحله مزه پتاژ رو بچشین و نمک و فلفل رو تنظیم کنین چون بعد از اضافه شدن خامه مزه پتاژ کمی ملایم تر می شه و گاهی لازم می شه اندازه ادویه کمی بیشتر بشه.

شما می تونید خامه رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله نهم: پتاژ کدو حلوایی رو سه تا پنج دقیقه روی حرارت ملایم نگه دارین

بعد از این که خامه رو اضافه کردین و کامل توی پتاژ حل شد، شعله رو خیلی ملایم نگه دارین و اجازه بدین ترکیب حدود سه تا پنج دقیقه دیگه گرم بشه. توی این مدت مرتب هم بزنین تا خامه از دیواره های قابلمه جدا نشه و ظاهر پتاژ خط نیفته. این گرم کردن کوتاه باعث می شه خامه با بافت مواد پخته شده یکی بشه و پتاژ قوام ثابت تری پیدا کنه. حواستون باشه حتی یک لحظه هم به جوش نرسه، چون جوش باعث می شه خامه دونه دونه بشه و رنگ پتاژ هم کدر بشه.

مرحله آخر: پتاژ کدو حلوایی رو سرو کنین

بعد از این که خامه کامل با پتاژ یکی شد و بافتش ثابت شد، شعله رو خاموش کنین و اجازه بدین یک دقیقه آروم بمونه تا حباب های سطحی اش بخوابن. موقع سرو، پتاژ رو داغ بریزین داخل کاسه ها و اگه خواستین یک اندازه فلفل سیاه روی سطحش بپاشین تا ظاهرش مرتب تر بشه. پتاژ کدو حلوایی رو به صورت داغ سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه پتاژ کدو حلوایی

  • کدو حلوایی رو قبل از خرد کردن کاملاً خشک کنین چون رطوبت اضافی روی غلظت نهایی پتاژ اثر می ذاره و باعث می شه کنترل قوام سخت تر بشه.
  • اگه می خواین پتاژ رنگ یکنواخت تری بگیره، از کدوهایی استفاده کنین که رنگ داخلی شون پررنگ تر و بدون رگه های سفید باشه.
  • پیاز رو بعد از نگینی کردن کمی با دست فشار بدین تا آب اولیه ش آزاد بشه و موقع تفت دادن سریع تر سبک و براق بشه.
  • برای جلوگیری از تلخی احتمالی، هسته ها و ریشه های فیبری وسط کدو رو کاملاً خارج کنین چون این قسمت ها طعم نهایی رو سنگین می کنن.
  • اگه می خواین پتاژ غلیظ تر ولی بدون آرد داشته باشین، اندازه کمی از مواد پخته شده رو جدا کنین و قبل از اضافه شدن خامه دوباره له کنین و برگردونین داخل قابلمه.
  • حجم هویج رو زیاد نکنین چون طعم شیرین هویج می تونه طعم اصلی کدو رو کم رنگ کنه و پتاژ رو به سمت مزه کاراملی ببره.
  • در طرز تهیه پتاژ کدو حلوایی، سیب زمینی رو خیلی ریز خرد نکنین چون ممکنه بیش از حد زود له بشه و حالت چسبنده ای داخل پتاژ ایجاد کنه.
  • اگه از ادویه هایی مثل دارچین یا زیره استفاده می کنین، اندازهش رو خیلی کم نگه دارین تا عطر اصلی کدو حلوایی پوشانده نشه.
  • برای پخت یکنواخت مواد، قابلمه ای انتخاب کنین که کف پهن داشته باشه تا سبزیجات با هم تماس بیشتری پیدا کنن و بهتر بپزن.
  • در طول پخت، چند بار کف قابلمه رو با قاشق هم بزنین تا مواد ته نگیره و طعم سوختگی به پتاژ منتقل نشه.
  • اگه می خواین پتاژ کدو حلوایی لطیف تر بشه، بعد از میکس کردن دوباره از صافی ریز رد کنین تا تمام الیاف کدو از بافت جدا بشن.
  • برای سرو تمیزتر، اجازه بدین پتاژ بعد از خاموش کردن شعله یک دقیقه بمونه تا حباب های سطحی جمع بشه و ظاهر یکدست تری پیدا کنه.
  • اگه دوست دارین پتاژ کدو حلوایی سبک تر و کم خامه تر باشه، می تونین به جای بخشی از خامه از شیر استفاده کنین و شعله رو خیلی ملایم نگه دارین تا شیر نبُره.
  • برای این که طعم سیر توی پتاژ غالب نشه، سیر رو حتماً در زمان کوتاه و با حرارت کم تفت بدین و اجازه ندین رنگش تغییر کنه.
  • اگه می خواین پتاژ کدو حلوایی حالت مخملی تر پیدا کنه، می تونین در آخر یک قاشق کوچک کره سرد اضافه کنین و روی حرارت قرار ندین تا فقط با گرمای خود پتاژ ذوب بشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن سوپ پتاژ کدو حلوایی

پتاژ چیست؟

پتاژ نوعی سوپ غلیظه که معمولاً با سبزیجات پخته و میکس شده تهیه می شه و بافتش صاف و یکدست تر از سوپ معمولیه.

چرا رنگ پتاژ کدو حلوایی گاهی کم رنگ می شه؟

اگه کدو رنگ خوبی نداشته باشه و نارس باشه یا اندازه هویج کم باشه، رنگ نهایی روشن تر درمیاد و می تونین با کمی هویج بیشتر یا کدوی پررنگ تر اصلاحش کنین.

چرا برخی پتاژها بوی خامی پیاز می دن؟

وقتی پیاز کامل سبک نشه و قبل از گرفتن بوی خامی، مواد بعدی اضافه بشه، بوی خامی توی پتاژ کدو حلوایی می مونه و باید زمان تفت طولانی تری در نظر بگیرین.

چطور می شه پتاژ رو بعد از میکس صاف تر کرد؟

اگه می خواین کاملاً یکدست بشه، بعد از میکس از صافی ریز ردش کنین تا الیاف کدو و هویج جدا بشه.

آیا می شه پتاژ کدو حلوایی رو بدون خامه درست کرد؟

بله، فقط با میکس کامل مواد هم پتاژ قوام پیدا می کنه و می تونین برای لطافت بیشتر کمی شیر یا یک قاشق کره اضافه کنین.

چرا خامه گاهی توی پتاژ می بره؟

خامه روی حرارت زیاد یا هنگام جوشیدن می بره، پس باید بعد از اضافه کردن، شعله خیلی ملایم باشه و پتاژ کدو حلوایی اصلاً به جوش نرسه.

برای قوام بیشتر پتاژ بدون استفاده از آرد چه کار باید کرد؟

می تونین اندازه کمی از مواد پخته شده رو جدا له کنین و برگردونین داخل پتاژ تا غلیظ تر بشه.

چرا مزه پتاژ کدو حلوایی گاهی بیش از حد شیرین می شه؟

کدوهای خیلی رسیده یا اضافه کردن اندازه هویج زیاد باعث شیرینی می شن و باید اندازه ادویه و کمی نمک بیشتر کنین تا طعم متعادل بشه.

آیا استفاده از آب مرغ طعم پتاژ کدو حلوایی رو تغییر می ده؟

بله، آب مرغ عمق مزه بیشتری ایجاد می کنه و پتاژ خوش طعم تر می شه، ولی حواستون باشه اندازه نمک رو کمتر کنین چون خودش نمک داره.

چطور می شه پتاژ کدو حلوایی رو برای سرو دوباره گرم کرد؟

پتاژ کدو حلوایی رو روی حرارت خیلی ملایم گرم کنین و اجازه ندین بجوشه تا بافتش تغییر نکنه، و اگه غلیظ شده بود یک کم آب یا شیر اضافه کنین.

منبع: افق کوروش
انتشار: 22 آذر 1404 بروزرسانی: 22 آذر 1404 گردآورنده: imgshot.ir شناسه مطلب: 2461

به "طرز تهیه پتاژ کدو حلوایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پتاژ کدو حلوایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید