طرز تهیه مربای هویج خانگی ساده، عالی و بسیار خوشمزه
به گزارش شاتر عکاسی، مربای هویج خانگی یکی از پرطرفدارترین مرباهای ایرانی است. شیرینی مطبوع و طعم هویج به همراه عطر هل در این مربای خوشمزه، جان می دهد برای آغاز یک روز عالی.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - پخت مربای هویج خانگی با رسپی آسان و زمان کمی که احتیاج دارد برای هر کدبانوی ایرانی ضروری است. صبانه یکی از مهمترین وعده های روز است و چه بهتر که با یک خوراکی خوشمزه و جذاب آغاز گردد. مربای هویج خانگی بهترین حالت مربا است چون هم مغذی است و هم وقتی با جان و پخته گردد، سالم تر از مرباهای هویج کارخانه ای می گردد. هویج هم که به خودی خود سرشار از ویتامین A و بتوکاروتن است به خصوص اگر هویج پخته گردد، بنابراین چاره ای نمی ماند به جز یادگیری پخت مربای هویج در خانه و نوش جان کردنش در صبحانه. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه و مواد اولیه مربای هویج و نکات مربوط به آن را با هم یاد بگیریم:
در این مطلب می خوانید:
- طرز تهیه مربای هویج خانگی خوشمزه
- نکات پخت مربای هویج خانگی
طرز تهیه مربای هویج خانگی مقوی و خوشمزه
موا لازم | |
هویج | 1 کیلو |
شکر | 1 کیلو |
گلاب | 1/2 پیمانه |
وانیل | یک چهارم پیمانه |
آب لیمو ترش | 2 قاشق غذا خوری |
آب | 1 پیمانه |
دانه های هل | 1 عدد |
خلال پسته | 1 قاشق غذا خوری |
خلال بادام | 1 قاشق غذا خوری |
دانه به | 1 عدد |
روش پخت مربای هویج خانگی ساده، مرحله به مرحله
- برای تهیه مربای هویج، هویج ها را پوست بکنید و سپس آن ها را با سایز درشت رنده و یا به صورت ریز و خلالی شکل خرد کنید.
نکته: بهتر است پوست هویج را نتراشید؛ زیرا تغییر رنگ خواهد داد.
- شکر را به هویج های در ظرف گود عظیم اضافه نموده و خوب هم بزنید تا یکدست گردد. برای مدت 24 ساعت داخل یخچال نگه دارید تا شکر ها خوب به خورد هویج برود.
- بعد از گذشت 24 ساعت، ظرف را از یخچال بیرون آورید و آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. ابتدا حرارت زیاد باشد تا بجوشد، سپس می توانید حرارت را کم کنید تا خوب مغز پخت گردد.
- خود هویج لعاب ندارد و برای ایجاد لعاب در مربای هویج باید به آن دانه به اضافی کنید. بنابراین ابتدا دانه به را خوب بشویید و سپس آن را همراه با دانه های هل در مربای در حال جوش که در مرحله قبل گفتیم بیاندازید. سپس حرارت را کم کنید و درب ظرف را ببندید تا هویج نرم و پخته گردد. برای عطر بخشیدن به مربا، در اواخر پخت از وانیل هم می توانید بهره ببرید.
- اگر بعد از پخته شدن هویج ها آب آن زیاد بود، درب ظرف را برداشته و اجازه دهید تا آب اضافی از آن بخار و خارج گردد. معمولا اینکار نیم ساعت طول می کشد و بعد از آن مربای هویج لعاب دار می گردد.
- سپس دانه به را از ظرف بیرون آورده تا شهد مربا غلیظ نگردد. حدود 10 دقیقه قبل از برداشتن مربا از روی حرارت گاز، آب لیمو را به مربا اضافه کنید. سپس مربا را خوب هم بزنید.
نکته: خلال پسته و بادام هم که کاملا سلیقه ای است را هم می توانید در این مرحله اضافه کنید.
- در مرحله آخر وقت آن است که گلاب یا وانیل را هم اضافه کنید و اجازه دهید مربا به اندازه 2 تا 3 دقیقه ی دیگر بپزد. حالا مربای شما آماده است و می توانید آن را در ظرف بریزید.
نکات پخت مربای هویج
- آبلیمو برای جلوگیری از شکرک زدن مرباست؛ پس حتما دقت کنید آن را به اندازه اضافه کنید تا مربا ترش نگردد؛ می توانید از جوهر لیمو هم به مقدار کمی بهره ببرید.
- گلاب و وانیل برای عطر خوب مربای هویج ضروری است، اما به هیچ عنوان در طعم مربا تاثیری ندارند.
- برای اینکه مربای هویج طعم متفاوتی داشته باشد، در برخی رسپی ها از پوست پرتقال هم استفاده می نمایند. اما حتما برای دریافت تلخی پوست پرتقال، چند بار آن را در آب سرد بخیسانید.
- برای جلوگیری از کپک زدن مربا در هربار مصرف، از قاشق تمیز و کاملا خشک بهره ببرید.
در آخر
یکی از دلایلی که مربای هویج پرطرفدار است، علاوه بر ویتامین های آن که پس از پخت بیشتر هم می گردد، طعم بی نظیر آن است که از ترکیب هویج و هل درست می گردد. به همین دلیل، پشنهاد می کنیم سری هم به مطلب طرز تهیه مربای زردک به 2 روش (ساده و با عسل) بزنید.
نباید فراموش کنید که در قسمت نظرات و پرسش ها، تجربیات و نظراتتان را در خصوص مربای هویج بنویسید.
منبع: setare.com