جاهای تماشای چابکسر گیلان؛ تماشا کوه و دریا در یک سفر بی نظیر
به گزارش شاتر عکاسی، بی شک یکی از زیباترین شهرهای شمال ایران، چابکسر است. این شهر که در مرز بین استان های گیلان و مازندران قرار گرفته است، همیشه مورد توجه گردشگران و مسافران بوده است. چابکسر می تواند یکی از گزینه های مورد نظر شما برای مسافرت نوروزی هم باشد. چه قبلا به چابکسر سفر نموده اید، چه اولین بار است قصد سفر به این شهر را دارید، با خبرنگاران همراه باشید تا جاهای دیدنی چابکسر بیشتر آشنا شوید.
چابکسر کجاست؟
چابکسر، شهری زیبا در مرز گیلان و مازندران است. این شهر که از توابع شهرستان رودسر محسوب می گردد، در محدوده استان گیلان دارد. چابکسر در سی کیلومتری رودسر و سیزده کیلومتری شهر رامسر واقع شده است.
مهم ترین ویژگی چابکسر در کنار قرار گرفتن روی خط مرزی دو استان گیلان و مازندران، فاصله بسیار کم کوه و دریا به یکدیگر است. درواقع اگر بخواهید از دریا به سمت دامنه کوه و جنگل های انبوه حرکت کنید، فقط باید 1300 متر طی کنید. این فاصله در نوع خود کم نظیر و بسیار جالب توجه است و چشم انداز زیبایی را آفریده است.
چه فصلی را برای سفر به چابکسر انتخاب کنیم؟
اگر دوست دارید از آب وهوای خوب این خطه لذت ببرید و نه گرما و هوای شرجی اذیت تان کند و نه سرمای زیاد مجبورتان کند که در هتل بمانید، باید پاییز و بهار را برای مسافرت به چابکسر انتخاب کنید. مخصوصا اوایل پاییز و اواسط بهار. در این مواقع از سال علاوه بر مناسب بودن دمای هوا، زیبایی طبیعت چابکسر چندبرابر می گردد و حسابی لذت خواهید برد.
اما بیشتر آیین های باستانی شمال ایران که بسیاری از گردشگران را برای تماشا به سمت خود می کشد، در تابستان برگزار می شوند. پس اگر به فرهنگ و آیین های سنتی علاقه مند هستید و تحمل گرمای هوا هم برایتان کار سختی نیست، بهترین موقع برای سفر شما می تواند از خرداد تا شهریور باشد. البته قبل از سفر نیم نگاهی به تقویم سنتی و آیین های باستانی این خطه بیندازید.
جاهای تماشای چابکسر
اگر به چابکسر سفر کردید، یعنی طیف وسیعی از تماشای ها پیش روی شماست که می توانید با تماشای آنها سفری خاطره انگیز برای خودتان بسازید. در ادامه مشهورترین و زیباترین جاهای تماشای چابکسر را معرفی خواهیم کرد.
1. روستای سرولات در جاهای تماشای چابکسر
سرولات، اولین جایی است که باید در چابکسر به سراغ آن بروید. روستایی زیبا در دامنه رشته کوه البرز که در کنار دره های تنگ و رودخانه ای پرآب واقع شده است. سرولات در 22 کیلومتری رامسر و 3 کیلومتری چابکسر واقع شده است.
معروفیت اصلی روستای سرولات به خاطر قرارگیری در کمترین فاصله میان کوه و دریا در نوار شمالی ایران است و یکی از زیباترین جاهای تماشای چابکسر به شمار میرود. چشم انداز روستای سرولات که میان باغ های همواره سبز و زیبای پرتقال واقع شده است، نگاه هر مسافری را نوازش می دهد.
رستوران های سنتی با غذاهای بسیار لذیذ شمالی، از دیگر جاذبه های این روستای زیبا هستند. اگر به سرولات رفتید، حتما کنار رودخانه آچیرود هم کمپ بزنید و از تماشا طبیعت زیبای اطراف رودخانه غافل نشوید. می توانید انواع ترشی، لواشک، شور و مرکبات را به عنوان سوغاتی خریداری کنید و با خودتان ببرید.
مسیر دسترسی سرولات
اگر قرار است سفرتان را از جاده چالوس آغاز کنید، باید به سمت رامسر حرکت کنید. پس از طی سیزده کیلومتر به چابکسر می رسید. مسیرتان را تا انتهای شهر ادامه دهید. بعد از رسیدن به آخرین میدان شهر، راهتان را به سمت کوه ادامه دهید و پس از طی سه کیلومتر به سرولات برسید.
اما اگر قرار است مسیرتان را از گیلان انتخاب کنید، باید از رودسر به سمت چابکسر حرکت کنید. بعد از رسیدن به چابکسر خودتان را به میدان سرولات برسانید و مسیر را مانند بالا ادامه دهید.
چه موقعی برای سفر به سرولات بهتر است؟
همانطور که قبلا هم شرح دادیم، شمال ایران در هر فصلی زیباست. اما اگر دوست دارید وقتی به این خطه سفر کنید که هوا مطبوع باشد و درعین حال جمعیت مسافران هم کمتر باشد، بهتر است بهار و پاییز را برای سفر انتخاب کنید.
2. روستای لیمه سرا در تماشای های چابکسر
روستای لیمه سرا در کنار روستای سرولات قرار گرفته است. این روستای زیبا و کوچک که حدودا 39 خانوار دارد، یکی از زیباترین روستاهای اطراف چابکسر است. لیمه سرا هم مانند روستای سرولات، چشم انداز ای تماشایی رو به دره های پرشیب و باریک و باغ های پرتقال دارد.
روستای لیمه سرا با داشتن رستوران های سنتی، برای عاشقان غذاهای سنتی گیلانی، بهشت کوچکی به شمار میرود. اگر از هواداران غذاهای سنتی و لذیذ گیلانی هستید، حتما از این روستای زیبا و کوچک تماشا کنید و حداقل یکی دو وعده غذایی را مهمان رستوران های این روستا یا سرولات باشید؛ مخصوصا رستوران معروف خاورخانم که در این منطقه معروفیت زیادی دارد.
مسیر دسترسی به روستای لیمه سرا
روستای لیمه سرا در کنار روستای سرولات واقع شده است که بالاتر مسیر دسترسی به آن را شرح داده ایم.
3. روستای قاسم آباد
اگر به فرهنگ و سنت های اقوام ایرانی علاقه مند هستید، روستای قاسم آباد یکی از آن جاهایی است که نباید تماشاش را از دست بدهید. یکی از مهدهای فرهنگ اصیل و زیبای گیلان، روستای قاسم آباد است.
پوشش سنتی مردم این روستا و آیین های سنتی آنها، این روستا را میان تمام روستاهای شمالی ممتاز و متمایز نموده است. لباس مردم قاسم آباد هم در یکی از جشنواره های بین المللی مد و لباس، به عنوان بهترین پوشش انتخاب شد. همان لباس معروف گیلانی که با دامن های رنگی و جلیقه و پیراهن کوتاه می شناسیم. سفر به روستای قاسم آباد و تماشای فرهنگ بی نظیر مردم آن را به شما توصیه می کنیم.
مسیر دسترسی به روستای قاسم آباد
از سمت رودسر به چابکسر حرکت کنید. در کیلومتر 25 جاده رودسر به چابکسر و در دهستان اوشیان، روستای قاسم آباد را پیدا خواهید کرد.
4. قلعه بندبن در جاهای تماشای چابکسر
یکی از روستاهای باستانی و قدیمی که در کنار چابکسر قرار گرفته است، روستای بندبن نام دارد. این روستای باستانی، میزبان قلعه ای با قدمت چندصدسال است که موقعیت آن را میان باقی روستاهای اطراف چابکسر، ممتاز می نماید.
قلعه بندبن، که صدهاسال پیش به وسیله اهالی روستا و به منظرو حفاظت از حملات دزدان دریایی ساخته شده بود، با چشم انداز بکر و بی نظیر اطراف آن، یکی از مجذوب نماینده ترین جاهای تماشای چابکسر به شمار میرود.
مسیر دسترسی به قلعه بندبن
قلعه بندبن در منطقه قاسم آباد واقع شده است که قبل تر مسیر دسترسی به آن را به طور کامل شرح داده ایم.
5. چشمه دمکش در جاهای تماشای چابکسر
چشمه دمکش، بدون شک یکی از پررمز و رازترین جاهای تماشای اطراف چابکسر است. این چشمه معدنی، یکی از 12 چشمه بدون املاح خاورمیانه است. خواص آب این چشمه باعث شده است تا گردشگران بسیاری هرساله به این منطقه سفر نمایند و از آن بنوشند.
تا اینجای کار همه چیز طبیعی است. حتی تماشا چشم انداز جوشش این چشمه که پای درخت افرا است هم طبیعی است. اما نکته جالب ماجرا اینجاست که جوشش این چشمه در طول روز چندبار قطع و وصل می گردد! گاهی قطع شدن آب چشمه آنقدر طول می کشد که انگار هیچوقت آبی در این نقطه روان نبوده است. این جریان متناوب، دانشمندان بسیاری را کنجکاو نموده است تا راز آن را بفهمند. حتی گفته می گردد که شیخ بهایی هم به این منطقه سفر نموده بود تا راز این چشمه را بفهمد.
مسیر دسترسی به چشمه دمکش
خودتان را به شهرستان رودسر یا رامسر برسانید. از آنجا به سمت چابکر حرکت کنید. در 5 کیلوکمتری چابکسر و در کنار روستای فکجور، تابلوی راهنمای دسترسی به چشمه دمکش را پیدا خواهید کرد.
6. اوشیان
اوشیان شرقی ترین روستای گیلان و نزدیک ترین روستای گیلانی به استان مازندران است. این روستا در سه کیلومتری چابکسر واقع شده است و دقیقا نقطه مرزی استان های گیلان و مازندران به شمار میرود.
این روستای زیبا و سرسبز به شش منطقه تقسیم می گردد. این منطقه ها جیر اوشیان در شمال، هراتبر در جنوب جیر اوشیان، لپاسر در ضلع غربی هراتبر، آستانه دارور در ضلع شرقی لپاسر، کرات محله در جنوب هراتبر، فکجور در جنوب کرات محله و در حاشیه کوه هستند.
ساحل زیبای اوشیان یکی از معروف ترین جاذبه های گردشگری این روستا به شمار میرود.
7. مسیر دسترسی به اوشیان
کافیست از چابکسر به سمت رامسر حرکت کنید. سه کیلومتر بعد از چابکسر به روستای اوشیان خواهید رسید.
سوغات چابکسر
چابکسر مانند بسیاری از شهرهای شمالی ایران، مواد غذایی بسیاری برای خرید به عنوان سوغاتی دارد. انواع ماهی ها، ترشیجات، مرکبات، شیرینی های خانگی و سنتی، برنج، چای و نهال های زینتی از مهم ترین سوغات چابکسر به حساب می آیند. پس شکموها یادشان باشد که دست خالی از چابکسر برنگردند!
منبع: علی بابا