سفر به جنگل الیمستان؛ تابستانی رویایی در آمل

به گزارش شاتر عکاسی، وب سایت کارناوال - بهاره فلاح: یکی از مقاصد پرطرفدار طبیعت گردی در ایران، جنگل الیمستان است؛ جایی که به شما فرصت تماشای درختان سر به فلک کشیده و دوری از دغدغه ها را می دهد.

سفر به جنگل الیمستان؛ تابستانی رویایی در آمل

شاید تا به حال بار ها و بار ها در خصوص تور جنگل الیمستان دیده و شنیده باشید و به این فکر نموده باشید که سفر به این جنگل را در برنامه تان بگذارید. ما اینجاییم تا به شما بگوییی دقیقا جنگل الیمستان کجاست و چگونه می توان به آن رسید. برای تان از اقامت در جنگل الیمستان هم می گوییم و به گوشه گوشه این مقصد رویایی سر می زنیم.

کوله بارتان را ببندید و با ما راهی جاده شوید. ما را در این سفر همراهی کنید.

چرا جنگل الیمستان؟

  • این جنگل مه آلود می تواند تجربه ای متفاوت از جنگل نوردی را برای تان رقم بزند.
  • با سفر به این الیمستان می توانید یک پیاده روی دلچسب را در دل جنگل تجربه کنید.
  • جنگل الیمستان در مسیر صعود به قله ای به همین نام واقع شده است و کوهنوردیِ لذت بخشی را برای تان به ارمغان می آورد.
  • الیمستان از رویشگاه های طبیعی گیاه الیما به شمار می رود؛ گیاهی که ارزش خوراکی دارد.

مناسب برای

علاقه مندان به طبیعت گردی دارای توانایی جسمی میانه

نامناسب برای

خانواده های دارای نوزاد، بچه ها و سالمندان و ناتوانان جسمی به علت شیب مسیر نمی توانند به همه بخش های جنگل دسترسی داشته باشند و فقط می توانند از طبیعت ابتدای جنگل لذت ببرند.

در مسیر جنگل الیمستان

برای رسیدن به جنگل الیمستان باید دل به جاده ای سپرد که همه کم و بیش آن را میشناسیم؛ جاده پر پیچ و خم هراز که به شمال ایران ختم می گردد و در هر تکه از مسیر با جاذبه ای زیبا به استقبال ما می آید. برای رسیدن به الیمستان در قسمتی از جاده باید با آن خداحافظی کنیم و مسیری فرعی را با زیبایی هایی چشم نوازتر از پیش ادامه دهیم تا اینکه در نهایت به نزدیکی روستایی به نام الیمستان برسیم...

حالا باید با پای پیاده به سمت جنگلی تماشایی به راه بیفتیم که درختان سر به فلک کشیده اش خودشان را از دور به ما نشان می دهند.

آشنایی با جنگل الیمستان، جنگل رویایی آمل

الیمستان، نام جنگلی رویایی و مه آلود است که در کنار روستایی به همین نام واقع شده است که طبیعت بکر و زیباییِ درختان و مراتعش زبانزد خاص و عام است. با ورود به این جنگل با منظره زیبای قله دماوند، انبوه درختان سبز و دشت های پر گل، جادو می شوید و لحظه ای دست از تماشای این نقاشی بی نظیرِ طبیعت بر نمی دارید.

این جنگل محل رویش گیاهی به نام الیماست که در اردیبهشت ماه بساطش را در میان طبیعت پهن می نماید و به همین علت نام الیمستان را برای آن برگزیده اند. الیما گیاهی بومی شبیه پیازچه است و در کنار جوی آب می روید و به صورت خوراکی در خورشت به مصرف می رسد.

تماشای ها و تفریحات

در سفر به جنگل الیمستان می توانید از انجام فعالیت های زیر لذت ببرید:

1- جنگل نوردی

الیمستان برترین فضا را برای پیاده روی و لذت بردن از زیبایی های طبیعت برای شما فراهم می آورد. می توانید به قلب جنگل بزنید و در آن پیش بروید تا به دشت ها و مراتع سرسبز برسید. زیبایی های طبیعت در اینجا تمام نمی شوند و هر لحظه بر تعداد آن ها افزوده می گردد.

2- پیک نیک و عکاسی

در میان جنگل الیمستان خبری از رستوران یا مرکزی برای تهیه غذا نیست. پس با بردن خوراکی های خود می توانید پیک نیک ساده و محبت آمیز ای به راه بیاندازید و خاطره ای خوش را در کنار یکدیگر ثبت کنید.

زیبایی های جنگل الیمستان به حدی است که نه تنها گردشگران و علاقه مندان به طبیعت بلکه نگاه عکاسان را نیز به خود جلب نموده است. ثبت تصویر از این جنگل رویایی فعالیتی فرح بخش است که یادگاری ماندگار را از این سفر برای شما به جای می گذارد.

در روستای الیمستان، جنگل و دشت اطرافش، اسب هایی را خواهید دید که در طبیعت به این طرف و آن طرف می روند و منظره ها خاصی را ایجاد می نمایند. این اسب ها سوژه های خوبی برای عکاسی هستند و شما را برای ساعاتی به فضایی متفاوت می برند. فقط حواس تان باشد که آرامش شان را بر هم نزنید و فقط از زیبایی منظره بهره ببرید

3- فتح قله الیمستان

در زمستان و بهار کوهنوردان زیادی راهی الیمستان می شوند تا قله 2510 متری آن را فتح نمایند. آنچه که این فتح را لذت بخش می نماید منظرهی است که در طول مسیر پیش روی تان واقع شده است. در تمام مسیر کوهنوردی دورنمای قله دماوند لحظه ای از جلوی چشم تان کنار نمی رود و خستگی را برای شما کمرنگ می نماید. در آخر می توانید ساعت ها با تماشای منظره روبه روی تان بنشینید و از اینکه سختی فتح را به جان خریده اید، لذت ببرید.

4- بازدید از نقش پای رستم

تماشای های مسیر رسیدن به قله زیادند. در مسیر کوهنوردی الیمستان و نرسیده به قله، حفره هایی به عمق 10 متر دیده می شوند که گفته می گردد جای دو شهاب سنگ بزرگ هستند. البته در این میان افسانه های بومی حکایت از این دارند که این دو گودال جای زانو های رستم هستند که در این منطقه زانو زده و از آب دریا نوشیده است. این افسانه و روایت، جذابیت این حفره ها را چندبرابر می نمایند.

5- مقبره امامزاده قاسم

مسیر کوهنوردی در این منطقه از روستای الیمستان شروع شده و پس از گذر از میان درختان و دشت به مقبره امامزاده قاسم ختم می گردد که مکانی مقدس برای محلی هاست و کوهنوردان برای اقامت های شبانه در اطراف آن چادر می زنند.

6- دوچرخه سواری

بعضی علاقه مندان به دوچرخه سواری، الیمستان را به عنوان مقصدی متفاوت برای این فعالیت انتخاب می نمایند. در اینجا امکاناتی برای اجاره دوچرخه وجود ندارد و افراد با دوچرخه های خودشان به این مکان می آیند، از دل جنگل عبور می نمایند و یا راهی مسیر های کوهستانی می شوند.

7- روستای الیمستان

در اطراف جنگل الیمستان می توانید وارد روستایی به همین نام شوید و از منظره ها آن نیز لذت ببرید. البته فراموش تان نگردد که از این روستا دست خالی خارج نشوید و با خرید محصولات محلی از جمله غلات، لبنیات و عسل به اقتصاد روستا یاری کنید.

امکانات و اقامت در الیمستان

در جنگل الیمستان امکاناتی وجود ندارد و در اینجا تنها شما هستید و طبیعت.

در روستای الیمستان هم نمی توانید جایی را برای اقامت بیابید پس برای اقامتِ شبانه، می توانید از خانه های محلی و هتل ها و مهمانسرا های شهر های اطراف بهره ببرید. کمپینگ در طبیعت نیز یکی دیگز از گزینه های پیش روی تان برای اقامت است.

برترین فصل سفر

الیمستان در منطقه ای مرتفع و کوهستانی واقع شده است و دارای اقلیمی کوهستانی است و در هر فصل رنگ تازه ای به خود می گیرد؛ اما در اردیبهشت و پاییز به اوج زیبایی خود می رسد.

بهار:

با شروع بهار، طبیعت جانی تازه می گیرد و با فرا رسیدن اردیبهشت ماه گیاه الیما در جنگل الیمستان رشد می نماید.

تابستان:

جنگل همچون انبوهی سبز رنگ به چشم می خورد که زیبایی خاص خود را دارد.

پاییز:

با تغییر رنگ برگ درختان، جنگل لباس دیگری به تن می نماید و نمایش هزار رنگ طبیعت شروع می گردد.

زمستان:

زمستان با برف و یخبندان از راه می رسد و لباس سپید را بر تن درختان می نشاند.

لوازم سفر

  • بارانی و لباس ضد آب
  • باتوم
  • آب آشامیدنی
  • دارو های عمومی
  • دفترچه بیمه
  • شارژر موبایل
  • پاور بانک
  • وعده های غذایی
  • میان وعده
  • پول نقد
  • کفش پیاده روی
  • کفش کوهنوردی
  • کوله پشتی
  • کیسه زباله
  • نقشه یا GPS

راه دسترسی

آدرس:

استان مازندران، 52 کیلومتری شهرستان آمل

راه دسترسی:

برای رسیدن به جنگل الیمستان باید از آمل به کیلومتر 20 و یا از تهران، به کیلومتر 140 جاده هراز بروید و با تماشا تابلوی امامزاده قاسم یا امامزاده لهاش به جاده فرعی سمت راست وارد شوید. در اوایل این فرعی به یک دو راهی می رسید که باید راه خود را از جاده سمت چپ ادامه دهید. پس از حدود 7 کیلومتر رانندگی در جاده آسفالته باریک و پر پیچ و خم به روستای لهاش و پس از ادامه مسیر در 5 کیلومتر جاده خاکی به روستای الیمستان می رسید. در اینجا باید از ماشین پیاده شده و از روستا بگذرید تا به جنگل وارد شوید.

توصیه ها

  • اگر برای اولین بار است که راهی جنگل الیمستان می شوید حتما یکی از راهنمایان محلی را با خود همراه کنید، چرا که با وجود مه امکان گم شدن وجود دارد.
  • سعی کنید آتش روشن نکنید و اگر مجبور به این کار شدید از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کنید.
  • حواس تان باشد که طبیعت امانتی در دست ماست و باید آن را برای آیندگان هم حفظ کنیم؛ پس زباله ای از خود بر جای نگذارید.

سخن آخر

با هم سری به یکی از زیباترین جنگل های ایران زدیم و برای تان از تماشای ها و تفریحاتش گفتیم. دقایقی را در آغوش آرام طبیعت گذراندیم و مقصدی دیگر را شناختیم. حالا نوبت شماست که به ما از تجربه های تان در این زمینه بگویید.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 27 مهر 1403 بروزرسانی: 27 مهر 1403 گردآورنده: imgshot.ir شناسه مطلب: 2353

به "سفر به جنگل الیمستان؛ تابستانی رویایی در آمل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر به جنگل الیمستان؛ تابستانی رویایی در آمل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید