تصاویر شگفت انگیز از سازه های آبی شوشتر در جنوب ایران

به گزارش شاتر عکاسی، سازه های آبی تاریخی شوشتر مجموعه ای به هم پیوسته از پل ها، بندها، آسیاب ها، آبشارها، کانال ها و تونل های عظیم راهنمایی آب هستند که در ارتباط با یکدیگر کار می نمایند و در دوران هخامنشیان تا ساسانیان، جهت بهره گیری بیشتر از آب ساخته شده اند و سبب می شوند که از نیروی آب برای موارد مختلف همچون به حرکت درآوردن سنگ آسیاب و تبدیل گندم به آرد استفاده گردد. در سفرنامه مادام ژان دیولافوآ باستان شناس نامدار فرانسوی از این محوطه به اسم عظیم ترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد شده است.

تصاویر شگفت انگیز از سازه های آبی شوشتر در جنوب ایران

انقلاب صنعتی در اواسط قرن هجدهم میلادی در اروپا شروع و سبب به وجود آمدن مجموعه های صنعتی مختلف در سراسر جهان شد. این در حالی است که بیش از هزار سال پیش از آن در جنوب ایران و در دوره ساسانیان سازه های بزرگ آبی همچون یک مجموعه صنعتی حاصل از علم و هنر ایرانیان انرژی هیدرولیکی را به یاری زندگی روزمره مردم درآورده بود.

مجموعه سازه های آبی شوشتر در 26 ژوئن 2009 (5 تیر ماه 1388) در نشست سالانه کمیته میراث جهانی یونسکو به اسم میراث جهانی به ثبت رسید. این منطقه محلی برای ذخیره آب هم به حساب می آمده و علاوه بر آن آب خروجی از این سازه به گونه ای طراحی شده که آبشارهای کوچک زیبایی را تشکیل می دهند.

محاسبات فنی- مهندسی این سازه و بعلاوه تونل های و پلکان های دستکند سنگی این مجموعه با توجه به زمان ساخت آن از شاهکارهای مهم مهندسی هیدرولیک در جهان محسوب می گردد.

بافت تاریخی شوشتر هم 143 هکتار است و همچنان ثبت ملی نشده است. پروفسور گیرشمن باستان شناس نامدار فرانسوی، غار پبده در شمال شرقی شهر شوشتر را نخستین سکونتگاه انسانی در ایران می داند و قدمت سکونت در شوشتر را به 10 هزار سال تخمین می زند. بافتی که هر روز بیشتر از قبل تخریب می گردد و آخرین خبر مربوط به از بین رفتن 6 باب مغازه در دی ماه 1397 است.

منبع: گردشبان
انتشار: 22 مرداد 1400 بروزرسانی: 22 مرداد 1400 گردآورنده: imgshot.ir شناسه مطلب: 1765

به "تصاویر شگفت انگیز از سازه های آبی شوشتر در جنوب ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تصاویر شگفت انگیز از سازه های آبی شوشتر در جنوب ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید