10 روش برای حل مشکل آپدیت نشدن اپلیکیشن ها در اندروید
به گزارش شاتر عکاسی، احتمالاً شما نیز در این موقعیت قرار گرفتید هنگامی که در حال کار با اپلیکیشنی هستید، ناگهان نوتیفیکیشن به روزرسانی چند اپلیکیشن به وسیله پلی استور برای شما ظاهر می گردد و از شما می خواهد که این اپلیکیشن ها را به روزرسانی کنید. در این طور مواقع دو نوع کاربر وجود دارند؛ گروهی که با مراجعه به پلی استور و آنالیز فهرست اپ هایشان همه به روزرسانی های لازم را دانلود و نصب می نمایند و گروهی که اصلاً توجهی به این نوتیفیکیشن ها ندارند و اپ های گوشی اندرویدی خود به روزرسانی نمی نمایند.
بعلاوه گاهی اوقات کاربران برای آپدیت اپ های خود به پلی استور مراجعه می نمایند اما در به روزرسانی اپ ها مشکل دارند و به راحتی نمی توانند آن ها را آپدیت نمایند. اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید، این مقاله مربوط به شماست. در این مقاله به معرفی 10 روش مناسب و کاربردی برای حل مشکل آپدیت نشدن اپلیکیشن ها در گوشی های اندرویدی می پردازیم.
اهمیت به روزرسانی اپلیکیشن ها
پیش از اینکه به معرفی این 10 روش کاربردی برای حل مشکل آپدیت نشدن اپلیکیشن ها در گوشی های اندرویدی بپردازیم، بد نیست کمی در خصوص اهمیت به روزرسانی اپلیکیشن ها صحبت کنیم. یکی از چالش هایی که کاربران در گوشی های هوشمند امروزی همیشه با آن روبرو هستند، به روز رسانی های اپلیکیشن هایی است که هر ساعت تعدادی از نوتیفیکیشن های آن ها را بر روی گوشی خود شاهد هستند. آیا واقعاً به روزرسانی این اپ ها لازم است؟ پاسخ این سوال بله است.
به طور کلی به روزرسانی یک اپلیکیشن قابلیت های تازهی را به آن اضافه می نماید و مسائل موجود در نسخه قدیمی را برطرف خواهد نمود. زمانی که آپدیت را دانلود می کنید، سیستم نسخه قبلی آن را پاک می نماید و نسخه به روزرسانی شده جایگزین آن می گردد.
اپلیکیشن های گوشی هوشمند باید به دو علت مهم به روزرسانی شوند؛ علت اصلی و عمده آن برطرف خطاها و باگ های گوناگون در آن اپلیکیشن است و علت دوم اضافه کردن قابلیت های تازه به آن است. گاهی اوقات یک مشکل اصلی در اپلیکیشن وجود دارد و باعث می گردد که این اپ به درستی کار نکند. تنها روش حل این مشکل، به روزرسانی آن است.
باگ های کوچک و مشابهی هم وجود دارند که در پس زمینه بعد از به روزرسانی اپلیکیشن ها از بین می فرایند. بعلاوه آپدیت اپلیکیشن ها ویژگی های تازهی را به آن ها اضافه می نماید که طبیعتاً این اقدام آن ها را بسیار کاربردی تر از قبل خواهد نمود. بنابراین سعی کنید که همیشه اپلیکیشن های گوشی هوشمند خود را به روز نگه دارید.
1. اتصال به اینترنت گوشی اندرویدی خود را آنالیز کنید
بیایید در ابتدا اصلی ترین علت ها را آنالیز نموده و در گام اول چک کنید که گوشی هوشمند شما به اینترنت پایدار وصل است یا نه. داشتن یک اتصال اینترنتی پایدار برای آپدیت اپلیکیشن ها از پلی استور در گوشی هوشمند شما لازم است. اگر در به روزرسانی اپلیکیشن های خود با مشکل روبرو هستید، صبر کنید تا اینترنت شما پایدار گردد یا به اتصال بهتری دسترسی پیدا کنید. بعلاوه شما کاربران می توانید از اپلیکیشن Speedtest یا وب سایت Fast.com برای آنالیز سرعت اینترنت تان بهره ببرید.
2. حافظه داخلی گوشی هوشمند اندرویدی خود را آنالیز کنید
این عامل یکی از دلایل اصلی آپدیت نشدن اپلیکیشن های گوشی هوشمند اندرویدی شما محسوب می گردد که باید به آن توجه کنید. در هنگام آپدیت اپلیکیشن ها، گوشی هوشمند شما فایل های تازهی را از گوگل پلی دریافت می نماید. اگر حافظه داخلی گوشی هوشمند شما پر باشد، از دانلود فایل های تازه جلوگیری می نماید. بنابراین لازم است قبل از به روز رسانی اپ های خود آنالیز کنید که گوشی هوشمند شما از اندازه حافظه داخلی مناسبی برخوردار است یا نه.
شما می توانید فایل ها و اپلیکیشن های بدون استفاده را به صورت دسترسی از روی گوشی هوشمندتان پاک کنید تا حافظه داخلی آن کمی آزاد گردد. البته این راه کار کمی وقت گیر است. به جای انجام دادن این کار، شما می توانید از اپلیکیشن بسیار کاربری Files by Google برای حذف فایل های غیرلازم بهره ببرید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
گام اول: گوگل پلی را باز نموده و اپلیکیشن Files by Google را دانلود و نصب کنید.
گام دوم: وارد این اپلیکیشن شوید و به تب Clean بروید.
گام سوم: این اپلیکیشن با آنالیز فایل های گوشی هوشمند شما، فایل های غیرضروری را پیدا نموده و به شما پیشنهاد می نماید که با زدن یک ضربه آن ها را از روی گوشی خود پاک نموده و حافظه داخلی گوشی را آزاد کنید.
هنگامی که حافظه داخلی گوشی شما کمی آزاد شد، وقت آن است به گوگل پلی رفته و اپلیکیشن های خود را به روزرسانی کنید.
3. از قابلیت به روزرسانی اتوماتیک اپلیکیشن ها بهره ببرید
گوشی های هوشمند اندرویدی به کاربران خود گزینه ای را پیشنهاد می دهند که به طور اتوماتیک اپلیکیشن های گوشی را به روزرسانی نمایند. با فعال کردن این قابلیت بسیار کاربردی دیگر نیازی نیست برای به روزرسانی هر اپلیکیشن به پلی استور مراجعه نموده و آن را به صورت دستی آپدیت کنید. برای فعال کردن این قابلیت مراحل زیر را دنبال کنید:
گام اول: وارد اپ گوگل پلی شده و روی عکس پروفایل خود در قسمت بالایی صفحه کلیک کنید.
گام دوم: وارد بخش تنظیمات شوید و از آن جا روی تب Network کلیک کنید.
گام سوم: گزینه Auto-update را انتخاب کنید.
گام چهارم: بر روی گزینه به روزرسانی با شبکه وای فای یا داده تلفن همراه به دلخواه کلیک کنید.
بعد از انجام این کار روی گزینه Done کلیک کنید. هم اکنون این قابلیت برای شما فعال شده تا به روزرسانی های اپ های مختلف برای شما به صورت اتوماتیک صورت بگیرد و نیازی به آپدیت دستی ندارید.
4. تاریخ و زمان گوشی هوشمند خود را آنالیز کنید
بعضی از اپلیکیشن های گوشی هوشمند اندرویدی در پلی استور ممکن است به علت تنظیم نبودن تاریخ و ساعت گوشی شما به درستی کار ننمایند و همین عامل نیز موجب این می گردد تا به روزرسانی آن اپ ها دانلود و نصب نگردد. برای تنظیم کردن ساعت و تاریخ گوشی خود مراحل زیر را دنبال کنید:
گام اول: به بخش تنظیمات گوشی هوشمند اندرویدی خود مراجعه کنید.
گام دوم: وارد بخش Date & time شوید.
گام سوم: گزینه های Use network provided time و network-provided time zone را فعال کنید. سپس مجدداً به پلی استور مراجعه نموده و نسبت به به روزرسانی اپلیکیشن ها اقدام کنید.
5. اپلیکیشن پلی استور را فورس استاپ کنید
گوشی های اندرویدی این قابلیت را به شما می دهند تا یک اپلیکیشن را فورس استاپ نموده و مجدداً با ورود به آن اپلیکیشن کلیه فرآیندها از اول پیگیری خواهند شد. انجام دادن این کار احتمالاً می تواند مشکل آپدیت نشدن اپلیکیشن ها را برطرف کند. برای انجام این کار مراحل زیر را انجام دهید:
گام اول: آیکون اپلیکیشن پلی استور را چند ثانیه نگه دارید و در پنجره باز شده روی منوی app info کلیک کنید.
گام دوم: روی گزینه Force stop نموده و مجدداً برای به روزرسانی اپلیکیشن های گوشی خود به وسیله پلی استور اقدام نمایید.
6. حافظه کش اپلیکیشن پلی استور را پاک کنید
در بعضی موارد، فایل های موقت به شکل حافظه کش مانع از تغییر تنظیمات در صورت درخواست آپدیت می شوند. بنابراین، قبل از به روزرسانی اپلیکیشن های خود باید اپ پلی استور را فورس استاپ نموده و داده های حافظه کش آن را پاک کنید. برای انجام دادن این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
گام اول: آیکون اپلیکیشن پلی استور را چند ثانیه نگه دارید و در پنجره باز شده روی منوی app info کلیک کنید.
گام دوم: در پنجره باز شده به قسمت Storage & cache بروید.
گام سوم: روی گزینه Clear cache در منوی باز شده کلیک کنید. سپس همه اپلیکیشن های در حال انجام ببندید و با مراجعه مجدد به پلی استور نسبت به به روزرسانی اپلیکیشن ها اقدام نمایید.
7. به روزرسانی های پلی استور را حذف کنید
گوگل بی سر و صدا اپلیکیشن پلی استور خود را هر از گاهی برای ارائه قابلیت های تازه و کاربردی تر به روزرسانی می نماید. اگر شما تازهترین به روزرسانی این اپلیکیشن را از منبعی غیر از خود گوگل دانلود و نصب کردید، باید برای حل شدن مشکلتان آن را حذف کنید. اگرچه نادر است، اما آپدیت پلی استور می تواند از به روزرسانی اپلیکیشن های شما جلوگیری کند. برای حذف این به روزرسانی ها مراحل زیر را دنبال کنید:
گام اول: آیکون اپلیکیشن پلی استور را چند ثانیه نگه دارید و در پنجره باز شده روی منوی app info کلیک کنید.
گام دوم: روی منوی سه نقطه در بالای صفحه ضربه بزنید و گزینه Uninstall Updates را انتخاب کنید. سپس همه اپلیکیشن های در حال انجام ببندید و با مراجعه مجدد به پلی استور نسبت به به روزرسانی اپلیکیشن ها اقدام نمایید.
8. حالت ذخیره سازی دیتا را غیبرطرفال کنید
سیستم عامل اندروید به کاربرانشان گزینه ای را ارائه می دهد که با فعال کردن آن می توانند در مصرف دیتا و اینترنت برای دانلود و به روزرسانی اپلیکیشن ها صرفه جویی نمایند. اما حالت ذخیره سازی دیتای فعال می تواند گاهی اوقات در عملکرد عادی اپلیکیشن پلی استور اختلال ایجاد کند و شاید همین عامل باعث عدم به روزرسانی بعضی از اپلیکیشن ها به وسیله پلی استور گردد. برای غیبرطرفال کردن این قابلیت مراحل زیر را دنبال کنید:
گام اول: وارد بخش تنظیمات گوشی هوشمند خود شوید.
گام دوم: سپس بخش Network & internet را پیدا نموده و وارد منوی آن شوید.
گام سوم: روی بخش Data Saver کلیک نموده و گزینه مربوط به آن را غیر فعال کنید. سپس همه اپلیکیشن های در حال انجام ببندید و با مراجعه مجدد به پلی استور نسبت به به روزرسانی اپلیکیشن ها اقدام نمایید.
9. به اپلیکیشن پلی استور اجازه دسترسی نامحدود به دیتا را بدهید
اگر جزو آن دسته از کاربرانی هستید که قصد دارید از قابلیت حالت ذخیره سازی دیتا گوشی خود بهره ببرید اما نمی خواهید که این قابلیت روی اپلیکیشن پلی استور تأثیر بگذارد، پس باید به آن اجازه دسترسی نامحدود به دیتا را بدهید. با فعال کردن این قابلیت پلی استور به عملکرد عادی خود ادامه خواهد داد. برای انجام دادن این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
گام اول: آیکون اپلیکیشن پلی استور را چند ثانیه نگه دارید و در پنجره باز شده روی منوی app info کلیک کنید.
گام دوم: بخش Mobile data & Wi-Fi را پیدا نموده و وارد آن شوید.
گام سوم: گزینه Unrestricted data usage را فعال کنید. سپس همه اپلیکیشن های در حال انجام ببندید و با مراجعه مجدد به پلی استور نسبت به به روزرسانی اپلیکیشن ها اقدام نمایید.
10. حساب کاربری گوگل خود را مجدداً وارد کنید
آخرین روشی که در این مقاله برای برطرف مشکل آپدیت نشدن اپ ها به شما پیشنهاد می کنیم این است که از حساب کاربری خود در پلی استور یک بار خارج شوید و با وارد کردن اطلاعات مجددا وارد آن شوید. گاهی اوقات دیده شده که پلی استور به علت عدم شناسایی حساب کاربری گوگل شما، به شما اجازه به روزرسانی اپلیکیشن ها را نمی دهد. بعلاوه اگر هیچ یک از روش های بالا برای برطرف این مشکل راه گشا نبود، بهتر است همین روش را امتحان کنید. با این کار مسائل مربوط به حساب کاربری گوگل شما که ممکن است مانع از آپدیت شدن اپ ها گردد، برطرف خواهد شد. برای حذف حساب کاربری گوگل، این مراحل را انجام دهید:
گام اول: در ابتدا وارد بخش تنظیمات گوشی هوشمند اندرویدی خود شده و سپس منوی Account را بزنید.
گام دوم: در منوی باز شده روی گزینه Google account کلیک نموده و سپس Remove account را بزنید.
گام سوم: به منوی Account برگردید و برای اینکه مجدداً حساب کاربری گوگل خود را وارد کنید روی گزینه Add account کلیک نموده و اطلاعات درخواستی را وارد کنید. وقتی با موفقیت وارد حساب کاربری گوگل شدید، همه اپلیکیشن های در حال انجام ببندید و با مراجعه مجدد به پلی استور نسبت به به روزرسانی اپلیکیشن ها اقدام نمایید.
در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که با به روزرسانی کردن اپلیکیشن ها هیچ اطلاعاتی را از دست نخواهید داد. اگرچه گاهی اوقات چیز خاصی هم به آن اپلیکیشن افزوده نمی گردد. مثلا اگر مدت زمانی است که از یک اپلیکیشنی استفاده نمی کنید، می توانید برای صرفه جویی در اینترنت خود، از آپدیت کردن آن صرف نظر کنید. اما به طور کلی باید گفت که بهتر است همه اپ های خود را آپدیت کنید، زیرا آن ها به طور پیوسته در حال ارتقا هستند و اگر آن ها را به روزرسانی نکنید، نمی توانید از عملکرد صحیح و درست آن ها بهره مند شوید.
در این مقاله ما به آنالیز و معرفی 10 روش بسیار کاربردی برای حل مشکل آپدیت نشدن اپلیکیشن های گوشی های اندرویدی به وسیله پلی استور پرداختیم و سعی کردیم که این روش ها را به صورت ساده و مختصر برای شما شرح دهیم. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.
منبع: Guiding Tech
منبع: دیجیکالا مگ