طرز تهیه معسل خرما؛ بسیار مقوی و خوشمزه

به گزارش شاتر عکاسی، در گوشه وکنار ایران دسرهای سنتی مختلف با طعم ها و خواص منحصربه فرد تهیه می گردد که هر کدام روایتگر بخشی از فرهنگ و ذائقه مردم آن منطقه هستند. یکی از این دسرهای پرطرفدار معسل خرما است که در جنوب ایران با استفاده از خرما، کنجد و شیره خرما تهیه شده و به عنوان بمب انرژی شناخته می گردد. تا انتهای این مقاله از خبرنگاران مگ با ما همراه باشید تا با طرز تهیه معسل خرما آشنا شوید.

طرز تهیه معسل خرما؛ بسیار مقوی و خوشمزه

زمان آماده سازی 10 دقیقه

زمان پخت 15 دقیقه

مناسب برای 4 تا 5 نفر

اندازه سختی آسان

خواندنی ها

خواص خرما برای بهبود سلامت بدن

معسل خرما چیست؟

معسل خرما یک دسر سنتی و مقوی است که اصالت آن به منطقه ها جنوبی ایران به ویژه استان خوزستان برمی گردد. این دسر با ترکیب خرما و سایر مواد طبیعی تهیه شده و به علت طبع گرمی که دارد بیشتر در فصول سرد سال مصرف می گردد. برخی از افراد هم از آن در ماه رمضان به عنوان یک خوراکی انرژی زا برای تقویت بدن استفاده می نمایند.

این دسر پرخاصیت که به آن معجون خرما هم می گویند نه تنها به تامین انرژی روزه داران و ورزشکاران یاری می نماید، بلکه برای رشد بچه ها هم بسیار مفید است. علاوه بر این، برای افراد لاغر که می خواهند وزن اضافه نمایند، گزینه مناسبی محسوب می گردد.

دیدنی ها

طرز تهیه نان خرمایی

مواد لازم و طرز تهیه معسل خرما

طرز تهیه معجون خرما بسیار ساده است، اما روش های مختلفی برای آماده سازی آن وجود دارد. این دسر در برخی از نسخه ها فقط با ترکیب خرما، شیره خرما و کنجد تهیه می گردد، در حالی که در سایر رسپی ها ممکن است به آن انواع مغزیجات هم اضافه گردد. در ادامه مواد مورد احتیاج برای تهیه معسل خرما و مراحل آماده سازی آن آورده شده است.

مواد مورد احتیاجمیزان
خرما20 عدد
شیره خرمانصف لیوان
زنجبیل، دارچین، هل و فلفل سیاهبه اندازه لازم
کنجدبه اندازه لازم
  1. در اولین مرحله طرز تهیه معسله باید خرماها را داخل آبکش ریخته و با آب سرد به خوبی بشویید تا گردوغبار و آلودگی های احتمالی از سطح آن ها پاک گردد. سپس خرماهای شسته شده را روی یک دستمال تمیز پهن کنید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
  2. یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. کنجد و ادویه های دلخواه را به ماهیتابه اضافه نموده و به آرامی تفت دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که بوی خامی کنجد و ادویه ها از بین برود و عطر مطبوعی به مشام برسد.
  3. شیره خرما را به ماهیتابه اضافه کنید. توجه داشته باشید که شیره فقط باید کمی گرم و روان گردد.
  4. خرماها را به صورت مرتب و با کمی فاصله در ظرف شیشه ای یا سفالی بچینید. سپس ترکیب شیره، کنجد و ادویه ها را به صورت یکنواخت روی آن ها بریزید. دقت کنید که خرماها باید در شیره غوطه ور باشند تا دسر یکدست و خوش طعم گردد.
  5. در این مرحله از طرز تهیه معسل خرما باید درب ظرف را محکم ببندید و اجازه دهید معسل به مدت سه روز در محیط آشپزخانه باقی بماند. این کار باعث می گردد طعم ها به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

خواندنی ها

صفر تا صد طرز تهیه رنگینک خرما

فوت وفن های طرز تهیه معسل خرما جنوبی

برای اینکه معسل خرما طعم و بافت خوبی داشته باشد، بهتر است به چند نکته کلیدی زیر توجه کنید:

  • انتخاب خرما برای تهیه معسل به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. اگر می خواهید معسل ظاهر بهتری داشته باشد، خرمای خاصویی گزینه مناسبی است. البته می توانید از خرمای کبکاب هم بهره ببرید. به یاد داشته باشید که خرمای مضافتی برای درست کردن این معجون مناسب نیست.
  • پس از شستن خرماها حتما مطمئن شوید که کاملا خشک شده اند. وجود رطوبت در خرما می تواند باعث ترش شدن معسل گردد.
  • دستورات مختلفی برای طرز تهیه خرما معسل وجود دارد. بنابراین بسته به ذائقه خود می توانید از ادویه های مختلف مانند زنجبیل، دارچین، هل، سیاه دانه، زیره و… برای تهیه معسل بهره ببرید و مقادیر آن ها را با توجه به سلیقه تان تغییر دهید.
  • طعم تند زنجبیل باید کاملا در این دسر احساس گردد. اگر زنجبیلی که استفاده می کنید تندی کمی دارد، میزان بیشتری از آن را داخل معسل بریزید.
  • در صورتی که می خواهید طعم معسل کمی تند باشد، به آن کمی فلفل اضافه کنید.
  • می توانید برای تهیه معسل از کنجد خام هم بهره ببرید، اما کنجد بوداده عطر و طعم بهتری به دسر می بخشد.
  • کنجدی که استفاده می کنید باید تازه و خوش عطر باشد. کنجد کهنه ممکن است کیفیت دسر را کاهش دهد.
  • اگر شیرینی معسل برای شما زیاد است، به اندازه برابر از ارده کنجد و شیره خرما بهره ببرید تا طعم ملایم تری به دست آورید.
  • معسل معمولا با شیره خرما تهیه می گردد. با این حال، در صورت تمایل می توانید از شیره انگور یا حتی عسل هم بهره ببرید.
  • شیره خرمایی که در تهیه معسل به کار می برید باید حتما طبیعی و سنتی باشد. شیره های صنعتی ممکن است باعث شکرک زدن دسر شوند.
  • در برخی دستورها توصیه می گردد که شیره خرما را فقط کمی گرم کنید تا روان گردد. اما در برخی دیگر، شیره را تا زمانی که کف روی آن شکل بگیرد، می جوشانند. در این حالت، ضروری است کف تشکیل شده را از سطح شیره بردارید.
  • در برخی از منطقه ها ممکن است شیره خرما را گرم ننمایند و آن را به صورت جداگانه به معسل بیفزایند.
  • در برخی از رسپی های مربوط به طرز تهیه معسل خرما از گردو یا پسته در لابه لای خرماها استفاده می گردد.
  • هسته خرما معمولا برای تهیه معسل جدا نمی گردد. با این حال، در صورت تمایل می توانید هسته ها را جدا نموده و خرماها را له کنید.
  • بهتر است معسل را در ظروف شیشه ای یا سفالی نگهداری کنید. ظروف پلاستیکی هم مناسب هستند، اما ممکن است بو را به خود جذب نمایند.

دیدنی ها

طرز تهیه کیک رژیمی خرما

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 27 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1404 گردآورنده: imgshot.ir شناسه مطلب: 2441

به "طرز تهیه معسل خرما؛ بسیار مقوی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه معسل خرما؛ بسیار مقوی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید