رفع موانع پیش روی دانش بنیان ها ضروری است
به گزارش شاتر عکاسی، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری، دهمین نشست هیئت امنای پارک فناوری پردیس با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری برگزار شد.
این نشست در کارخانه نوآوری های وی پارک برگزار شد و در حاشیه آن از فعالیت های این مرکز نوآوری هم بازدید شد.
اسحاق دنیاگیری در این جلسه با تأکید بر ضرورت شناسایی و برطرف موانع پیش روی پارک های علم و فناوری، شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها در کشور گفت: برخی از این موانع، موانع مادی نیست بلکه سو تفاهم هایی است که تبدیل به مسأله شده و لازم است با دستگاه های مسئول مذاکره و این مسائل حل و فصل شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به بازدید خود از کارخانه نوآوری های وی از شعبه های پارک فناوری پردیس بیان نمود: این کارخانه مجموعه ای از جوانان خلاق و نوآور را دور هم جمع کرده است و مشغول فعالیت های خلاقانه و جدید هستند.
دنیاگیری ادامه داد: مجموعه فعالیت های دانش بنیان و حضور جوانان خلاق در کارخانه فناوری های وی این پیام را به جامعه می دهد که اگر زمانی تصور می شد که ثروت اصلی ایران نفت، گاز، منابع طبیعی و موقعیت جغرافیایی است، امروز بزرگترین سرمایه مغز و دانش جوانان است که برای کشور ارزش اضافه کرده ایجاد می کند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین افزود: به همین دلیل است که جهت گیری اصلی وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دیگر دستگاه های متولی این است که شرایطی فراهم کنند تا تحولات علمی کشور با تحولات علمی دنیا سازگاری داشته باشد و دانش در کشور به ارزش اضافه کرده تبدیل شود تا جامعه آن را لمس کند.
به گفته دنیاگیری، پارک های علم و فناوری، نهادهای واسط مناسبی هستند که از یک سو به تولید علم و فناوری اهتمام دارند و از طرف دیگر به بازار و جامعه متصل هستند و خوشبختانه تعداد این پارک ها و شرکت های دانش بنیان در سال های اخیر از رشد قابل توجهی برخوردار بوده اند.
جهت گیری دولت حمایت از شرکت های دانش بنیان است
معاون اول رئیس جمهوری اظهار داشت: در همین چند سال اخیر که جهت گیری دولت حمایت از شرکت های دانش بنیان بوده و یکی از رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی دانش بنیان کردن اقتصاد است، تعداد شرکت های دانش بنیان و میزان فروش محصولات آنها از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است.
دنیاگیری با اشاره به دغدغه های مطرح شده از سوی جوانان در حین بازدید از کارخانه فناوری های وی افزود: یکی از مهمترین موانع پیش روی شرکت های دانش بنیان بروکراسی اداری است که متأسفانه همواره در کشور به عنوان معضلی پیش روی سرمایه گذاران بوده است و این مشکل برای شرکت های دانش بنیان به مراتب پیچیده تر است که لازم است مقررات و آئین نامه های اداری متناسب با شرایط امروز کشور اصلاح و موانع پیش روی شرکت های دانش بنیان برطرف شود.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به گزارش دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور مبنی بر فرایند معکوس مهاجرت نخبگان گفت: جهت گیری سال های اخیر مبنی بر تقویت اقتصاد دیجیتال و اقتصاد دانش بنیان باعث شده که مهاجرت نخبگان فرایندی معکوس داشته باشد و خوشبختانه بر اساس گزارش های اعلام شده تعداد قابل توجهی از نخبگان به کشور بازگشته و مشغول کار علمی و تولید محصولات دانش بنیان هستند و 200 نفر از آنها نیز شرکت دانش بنیان راه اندازی کرده اند.
دنیاگیری با اشاره به مزیت های متعدد شرکت های دانش بنیان و فعالیت استارت آپ ها افزود: آنچه مهم است این است که راه اندازی و فعالیت در شرکت های دانش بنیان نیاز چندانی به اعتبارات مالی ندارد چرا که فعالیت این شرکت ها متکی به دانش و خلاقیت جوانان و نخبگان کشور است.
منبع: خبرگزاری مهر