خواص والک برای سلامتی

به گزارش شاتر عکاسی، والک یک نوع سبزی کوهی است که تنها در فصل بهار می روید که از خواص درمانی بسیاری برخوردار می باشد.لازم به ذکر است محل رویش والک در دامنه کوه ها می باشد و خواص آن شبیه خواص سیر است.

خواص والک برای سلامتی

سبزی والک چیست؟

والک، نوعی سبزی کوهی است که تنها در فصل بهار می روید و از هزاران سال پیش تا کنون به عنوان گیاهی شگفتان گیر، در افرادی که در دامنه کوه ها زندگی می کردند؛ معروف بوده است؛ زیرا خواص درمانی متعدد و خارق العاده ای دارد.

والک گیاهی شبیه سیر با خواص مشابه است. امروزه افراد درباره خواص بی شمار گیاه سیر اطلاعات زیادی دارند؛ اما والک گیاهی است که مهجور مانده و کمتر کسی با خواص بی نظیر آن آشنایی دارد.

اگر فواید متعدد سیر را می دانید اما به دلیل بوی تند آن، از این گیاه گریزان هستید، والک جایگزین مناسبی می باشد؛ زیرا این دو گیاه از یک خانواده می باشند. گیاه سیر که ما بیشتر با آن آشنا هستیم با نام سیر خانگی و والک با نام سیر جنگلی معروف می باشد. همین نام گذاری نشان می دهد که این دو گیاه تا چه میزان مشابه با یکدیگر می باشند. تحقیقات علمی نیز موید این ادعا می باشد و تجزیه شیمیایی این دو گیاه نشان می دهد که سیر و والک از نظر مواد موثر شیمیایی بسیار مشابه می باشند.

والک چگونه گیاهی است؟سبزی کوهی والک گیاهی است که تنها در فصل بهار و تنها در منطقه ها کوهستانی می روید. این گیاه شبیه پیاز می باشد. گل های سفید و کوچک ستاره ای شکل این گیاه در میان برگ های پهن و براق آن خودنمایی می نماید. گل این گیاه، برگ ها و ریشه آن همگی از قسمت های قابل استفاده می باشند. والک از 5 هزار سال پیش تا کنون به عنوان گیاه شگفت انگیز معروف بوده است؛ زیرا خواص درمانی متعدد و خارق العاده ای دارد. امروزه افراد درباره خواص بی شمار گیاه سیر اطلاعات زیادی دارند؛ اما والک گیاهی است که مهجور مانده و کمتر کسی با خواص بی نظیر آن آشنایی دارد.1

سه رجحان سیر جنگلی (والک) بر سیر خانگیسیر جنگلی (والک) و سیر خانگی هر دو از یک خانواده می باشند و فعالیت مشابهی نیز در بدن دارند. با این تفاوت که والک (سیر جنگلی) سه مزیت بیشتر از سیر دارد:

1. والک در مقایسه با سیر از مواد فعال شیمیایی بیشتری تشکیل شده است.

2. گیاه والک دارای مواد شیمیایی فعالی می باشد که در گونه های دیگر سیر یافت نمی شود.

3. سبزی کوهی والک برخلاف سیر بی بو می باشد و بعد از خوردن در دهان ایجاد بو نمی نماید.

دلیل بی بو بودن والکبرگ های والک اندازه زیادی کلروفیل دارند که با مواد نیتروژنی موجود در این گیاه (که مسئول ایجاد بو در گونه های مختلف خانواده سیر می باشد) در طی عمل هضم و جذب ترکیب می شوند. در نتیجه این مواد نیتروژنی غیرفعال گشته و تبدیل به مواد بودار نمی شوند. نتیجه اینکه کلروفیل زیاد موجود در این گیاه مانع از انتشار بوی این گیاه می شود.

ترکیبات موجود در گیاه والکوالک از ترکیبات متعدد سولفور مانند آمینواسیدهای گوشودار، آلیسین و ترکیبات آزاد دیگر مانند دی وینیل سولفور، دی متیل تیوسولفونات و ... تشکیل یافته است؛ که همگی این مواد مسئول خواص متمایز این گیاه می باشند. بعلاوه سرشار از ویتامین های A, B, C و مواد معدنی متعدد مانند ژرمانیوم، سلنیم و روی است.

پیشگیری از بیماری های قلبی عروقیآلیسین که یک ترکیب گوشودار در والک می باشد مسئول خواص بی نظیر این سبزی کوهی می باشد. این ترکیب فشارخون را در حد نرمال حفظ می نماید و با جلوگیری از جذب کلسترول، باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود. پس می توان آن را به عنوان یک محافظت نماینده بی نظیر در برابر ایجاد لخته خون و پلاک های چربی دانست. نتیجه اینکه این سبزی کوهی پیشگیری نماینده از سکته و بیماری های قلبی می باشد.

بهبود بیماری های گوارشیاثرات مفید والک بر کبد، کیسه صفرا، روده و معده در مطالعات متعدد به اثبات رسیده است. این گیاه هضم را ارتقا می بخشد و به منظور بهبود سوءهاضمه کاربرد دارد. عصاره آن را می توان برای درمان کرم های لوله ای روده به کار برد. بهبود بیماری های رودی معدی مانند اسهال، کولیک، گازهای اضافی معده و روده و رو دل از اثرات این گیاه است. بعلاوه در زمینه کمبود اشتها می تواند اثربخش باشد.

اثرات آنتی اکسیدانیاتانول موجود در والک می تواند شدت اثر رادیکال های آزاد را کاهش دهد. پس می توان این گیاه را نوعی آنتی اکسیدان بسیار قوی در برابر حمله رادیکال های آزاد دانست.

بهبود سیستم ایمنیوالک به دلیل دارا بودن ترکیب موثر آلیسین خواص آنتی باکتریایی و ضدقارچی متعددی را نشان داده است و می تواند در زمان حمله باکتری ها به بدن به یاری سیستم ایمنی بدن آمده و آن را تقویت کند. بعلاوه سایر ترکیبات موجود در این گیاه اثرات تقویت نماینده و نیروزایی قوای بدن را دارند و در کل سلامت عمومی برای بدن را به وجود می آورد.2

اثرات متعدد دیگر والکیکی از مهمترین خواص والک ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن است. دلیل این خاصیت اینست که والک دارای فلز منگنز است و این فلز عامل اصلی سیاهى موى بدن است.

گیاه والک دارای املاح زیادیست، در نتیجه خون را قلیایى میکند و اسیدی بودن خون را از بین خواهد برد.

به گزارش آسان طب والک بسیار خنک و ضد رطوبت بدن است و وظیفه اش بستن راه ورود میکروب ها به عروق است.

گیاه والک ملین و اشتهاآور است و ادرار را هم زیاد خواهد نمود.

یکی دیگر از خواص والک اینست که مسکن صفرا و پاک نماینده صفرا از می باشد.

جالب است بدانید گیاه والک برترین درمان روماتیسم و تصلب شرائین است و بعلاوه درد معده را تسکین میدهد.

شربت والک براى مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است.

سکنجبین میوه والک خنک نماینده است و میتواند یرقان و التهاب صفرا و کبد را درمان بکند.

این نکته را باید بدانید که اگر بر روی پوستتان مالیده شود موجب قرمزی پوست می شود.

اگر به صورت موضعی برگ های له شده آن را به پوست بمالید میتواند آبسه و کورک را درمان کند.

عصاره میوه والک را بر خود بمالید . اینکار جهت زخم هاى آبدار و چرکى نافع بوده و خشکشان میکند.

ضماد برگ والک جهت زخم هاى سرد و برآمدگى چشم از حدقه مفید است. عصاره برگ و ساقه آن که تازه چیده و کوبیده شده را با کمى صمغ مخلوط نمایید، جهت امراض چشم مخصوصا جوش پلک و ریزش اشک، ناخنه و ورم پلک چشم مفید مى باشد.

والک برای درمان تصلب شرایین، اسهال، اتساع روده ای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه فایده های زیادی دارد.

به گزارش آسان طب خوردن والک تنفس را آسان و تنگی نفس را درمان خواهد نمود.

مداومت در خوردن والک سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به دلیل داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد.

والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون می شود.

طبق آنالیز های بدست امده گیاه والک سرشار از ویتامین C بوده و داراى لعاب و صمغ زیاد مى باشد.

والک برای تصفیه خون و ناراحتی های هاضمه فواید زیادی دارد.

مصرف گیاه والک باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می شود.

سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و بعلاوه برای سرگیجه بسیار مفید است.

این گیاه ضد عفونى نماینده قوى است؛ به هضم غذا یاری مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو است.

اثر خوبى بر روى اعصاب دارد و از آن براى درمان نسیان، تقویت اعصاب و اشخاص فلج استفاده می نمایند.

گیاه والک درد روماتیسم ، سیاتیک و نقرس را تسکین می دهد.

ادرار را باز مى کند و رنگ چهره را نیکو مى سازد.3

موارد منع مصرفبا توجه به وحشی و کوهی بودن این گیاه باید به وسیله افراد خبره شناسایی و برداشت شود.

زنان باردار باید در مصرف والک احتیاط نمایند.

مصرف آن در بچه ها نیز ممکن است موجب مسمومیت شود.

شیوه استفادهبعد از شستشوی گیاه والک، برگ های گیاه را به قطعات 1-2 سانتی متری برش بزنید. می توانید آن را در سایه خشک کنید و یا در فریزر نگهدارید.

سبزی پولو والک بسیار خوش طعم است.

نوشیدن جوشانده ریشه والک علاوه بر بند آمدن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خرد مى کند.

والک را می توانید مانند سبزی خوردن نوش جان کنید.4

پی نوشت:

1.www.vista.ir

2.www.hamshahrionline.ir

3.www.asanteb.com

4.www.tabaye.ir

منبع: راسخون
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: imgshot.ir شناسه مطلب: 1880

به "خواص والک برای سلامتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص والک برای سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید