6 حقیقت تغذیه ای درباره نخود

به گزارش شاتر عکاسی، تهران (پانا) - آیا به نخود علاقه دارید؟ درباره ویژگی تغذیه ای و فواید سلامتی این ماده غذایی همه کاره که می تواند برای تهیه سالاد، حمص، پاستای نخود، فلافل، آرد نخود و دیگر موارد به کار برده گردد، بیشتر بدانید.

6 حقیقت تغذیه ای درباره نخود

به گزارش تبیان، حمص از آن دسته غذاهایی است که علاقمندان زیادی دارد و از نخود تهیه می گردد، دوست داشتن حمص به معنای پذیرفتن ارزش غذایی این گروه از حبوبات پرکاربرد است که از نظر فنی مانند عدس و لوبیا، یک دانه خشک و خوراکی محسوب می گردد.

علاوه بر حمص، نخود را می توان به سالادها و سایر دستورهای غذایی نیز افزود مثلا برای تهیه آبگوشت، آرد نخودچی، ماکارونی نخود، نخود پخته شده برای میان وعده، نخودآب و غیره. نخودها منبع ارزان قیمت پروتئین های گیاهی، فیبر، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند.

در این مطلب از متخصصان برای یافتن همه حقایق درباره نخودها، کمک گرفته شده است. برای یادگیری واقعیات جالب این گروه از حبوبات ادامه مطلب را دنبال کنید:

1. نخود یک غذای باستانی است

نخود که به لوبیای گاربانزو نیز شناخته می گردد، در مناطق نیمه گرمسیری و معتدل رشد می نماید و یکی از اولین گیاهان کشت شده در این سیاره است که احتمالاً اولین بار در بین النهرین حدود 7500 سال پیش رشد نموده است.

یکی از اعضای خانواده ای از گیاهان گل دار، گیاه نخود، به نام سیسر آرتینوم (Cicer arietinum) حاوی غلاف های بذری است که حداکثر سه نخود در آن جای می گیرد. نخود دارای بافتی محکم و طعم ملایم و شبیه آجیل است. دو نوع اصلی از نخود وجود دارد: دِسی و کابلی.

نخود دسی دارای دانه های ریز و تیره با غلافی خشن است. این نوع نخود بیشتر در هند، اتیوپی، مکزیک و ایران وجود دارند. در مقابل، نخود کابلی دانه روشن تر و عظیم تر با غلاف نرم تر دارد که در اروپا، آفریقا، افغانستان و شیلی رشد می نمایند. نخود کابلی بیشتر در آمریکای شمالی رایج است و اغلب به صورت کنسرو شده، خشک یا حمص فروخته می گردد. اطلاعاتی که در ادامه می آید نخود کابلی را مدنظر قرار می دهد.

2. نخود سرشار از مواد مغذی است

البته، اگرچه می توانید نخود خشک را تهیه کنید، اما استفاده از نوع کنسرو شده، مواد مغذی بیشتری به بدن شما می رساند. نخودها می توانند هم در دسته سبزیجات و هم پروتئین قرار بگیرند که این ویژگی آن ها را به یک انتخاب غذایی چندکاره تبدیل می نماید.

ممکن است نخود کنسرو شده حاوی نمک باشد. برای جلوگیری از مصرف نمک زیاد، می توانید به راحتی به دنبال عبارت کم سدیم بر روی برچسب محصول باشید. حمص به طور حداقلی فرآوری می گردد و به عنوان پایه، به طور معمول حاوی ارده کنجد، روغن و ادویه جات، علاوه بر نخود، است.

به ازای هر یک فنجان نخود پخته شده، 269 کالری، 15 گرم پروتئین، 4 گرم چربی، 45 گرم کربوهیدرات، 13 گرم فیبر و انواع ویتامین ها و مواد معدنی دریافت می کنید.

3. نخود سرشار از فیبر مفید برای شما است

نخود منبع عالی فیبر است که می تواند برای احساس سیری، کنترل کلسترول و سلامت روده مفید باشد. نخود حاوی فیبر محلول و غیرمحلول است. این بدان معنی است که این فیبرها نه تنها با کمک به حجیم شدن مدفوع، بلکه همچنین با به حرکت در آوردن مواد و جلوگیری از یبوست، به سلامت دستگاه گوارش کمک می نمایند.

فیبر محلول به کلسترول بد (LDL) در سیستم گوارشی شما متصل می گردد و آن را به وسیله مواد زائد، قبل از اینکه جذب گردد، از بدن خارج می نماید و بدین ترتیب به مقابله با تجمع کلسترول در رگ ها کمک می نماید و در نهایت خطر حمله قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا را کاهش می دهد. غذاهای غنی از پروتئین و فیبر، مانند نخود، به شما کمک می نمایند تا برای مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشید که می تواند به کنترل وزن کمک کند.

4. نخود به بدن شما چربی های سالم می دهد

فیبر تنها ماده مغذی نخود نیست که به قلبتان کمک می نماید. نخود حاوی اسیدهای چرب چند غیراشباع است که نشان داده شده از سلامت قلب محافظت می نماید. علاوه بر این، نخود منبع آلفا لینولنیک اسید گیاهی (ALA)، نوعی اسید چرب امگا 3، است که می تواند به افزایش سطح کلسترول HDL، معروف به کلسترول خوب کمک کند. این می تواند به کاهش تری گلیسیرید و فشار خون، زمانی که به عنوان بخشی از یک الگوی غذایی سالم برای قلب قرار بگیرد، کمک کند.

به علاوه، نخود می تواند در بسکمک از سبک های غذایی گنجانده گردد. آن ها غذایی هستند که می توان به عنوان بخشی از رژیم های درمانی مختلف و یا تقویت نماینده سلامتی مانند سلامت قلب، دوستدار دیابت، فاقد گلوتن، متکی به گیاه، گیاهخواری، وگان و مدیترانه ای از آن لذت برد. این ها تنها نمونه کوچکی از کاربرد این گروه از حبوبات است.

5. نخود حاوی مواد معدنی زیادی است

حبوبات منبع عالی فولات، روی، مس، آهن و منگنز هستند. خوردن نخود در دوران بارداری می تواند به مادر کمک کند تا نیازهای خود را به فولات رفع نماید، که خود می تواند خطر ابتلا به نقایص مادرزادی در نوزاد مانند اسپینابیفیدا، را کاهش دهد.

روی یک ماده معدنی است که برای فراوری برخی از سلول های مسئول دفاع از بدن در برابر سموم یا مواد خارجی، که ایمنی شما را تهدید می نمایند، اهمیت دارند. مس و آهن با هم کار می نمایند تا بدن شما را در تشکیل گلبول های قرمز خون کمک نمایند. منگنز هم برای کنترل قند خون مفید است.

6. راه های لذت بردن از خواص نخود بی سرانجام است

اکنون که بسکمک از فواید نخود برای سلامتی را مرور کردیم، در خصوص ایده های غذایی و خوشمزه برای تهیه آن ها هم صحبت کنیم؟

نخود با بافت دلچسب و طعم آجیلی، تقریباً می تواند به راحتی به هر وعده غذایی اضافه گردد. یکی از موارد مورد علاقه استفاده از آن ها در یک کاسه غلات گیاهی با الهام از رژیم غذایی مدیترانه ای همراه با گوجه فرنگی و گل کلم کبابی، تکه های کلم کیل، زیتون، پنیر فتا و کمی حمص است.

همچنین می توانید آن ها را درون یک اسموتی یا سالاد خرد شده بریزید. در حقیقت، نخودچی به جای تکه های نان برشته خرد شده، یک افزودنی عالی برای سالاد است.

همچنین می توان از نخودچی به عنوان چاشنی سوپ پوره خانگی مانند سوپ گوجه خامه ای یا سوپ کدوحلوایی استفاده کرد.

برای دسر آماده اید؟ نخود را در خمیر کوکی مخصوص گیاهخواران مخلوط کنید.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 31 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 31 اردیبهشت 1400 گردآورنده: imgshot.ir شناسه مطلب: 1628

به "6 حقیقت تغذیه ای درباره نخود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 حقیقت تغذیه ای درباره نخود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید